Breaking! Netflix bekræfter sæson 2 af Making A Murderer!

When in Rome…

tumblr_o7jc52aGes1rs4qf5o4_500

I overmorgen smutter jeg otte dage til Rom og umiddelbart er planen bare at tulle rundt og kigge på byen, drikke en gevaldig mængde god kaffe og smage en masse lækker mad og ellers bare chille som den gode Frk. Hepburn herover. Og hvorfor ikke skyde ferien i gang med et par anbefalinger til film, der foregår i netop denne italienske storby.

Romance i Rom

Jeg har tidligere slået et slag for Roman Holiday, men den kan sagtens tåle endnu en anbefaling (og et gensyn for mit vedkommende). Filmen fra 1953 handler om prinsesse Ann (Audrey Hepburn), der under en rejse til en række europæiske hovedstader, får nok af det royale, lidt for tilrettelagte, liv og beslutter at stikke af. Ann møder under lidt aparte omstændigheder den charmerende journalist, Joe Bradley (Gregory Peck), og de begiver sig ud på et lille eventyr sammen i storbyen. På Vespa selvfølgelig.

Fellini og det søde liv

Jeg har af uransagelige årsager ikke fået set Federico Fellinis klassiker, La Dolce Vita, endnu, men nu byder leligheden sig jo som lidt ferieforberedelse, inden vi smutter sydpå. Også i denne film er der en journalist på spil, men denne gang er det sladderbladsjournalisten Marcello Rubini og historien om de syv dage og syv nætter han turer gennem Rom i en søgen efter ‘det søde liv’. La Dolce Vita vandt de gyldne palmer i Cannes i 1960 og skulle efter sigende være et overordentligt vellykket stykke filmkunst, så hvis man er til den slags er det bare med at få den set.

/ Sissel

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Breaking! Netflix bekræfter sæson 2 af Making A Murderer!