Imens vi venter...

Fargo – sort humor i Minnesota

MARTIN_FREEMAN_02_PARKING_LOT_067

Jeg havde i længere tid hørt hvisken i krogene om at Fargo var en serie der var værd at se. Men jeg har, som I måske husker, haft gang i et Game of Thrones maraton projekt og jeg har heller aldrig fået set Coen-brødrenes film af samme navn, som serien er baseret på. Så jeg kom aldrig rigtig i gang med Fargo. Indtil en kollega stak mig de tre første afsnit og så var jeg ellers hooked.

Seriens univers er som nævnt inspireret af Coen-brødrenes film og foregår i den lille by Bemidji, Minnesota. Her bor forsikringsmanden Lester Nygaard (Martin Freeman) med sin kone. Den lille by i midtvesten gør sig ikke de store armbevægelser, men der begynder at ske en række mærkelige hændelser. Noget som Lorne Malvo (helt køligt spillet af Billy Bob Thornton), der ud af det blå pludselig kommer til byen, blandt andet har en finger med i spillet i. De to lokale betjente Molly Solverson (Allison Tolman) and Gus Grimly (Colin Hanks) sættes på sagen og herfra går det ud over stepperne. 

ALLISON_TOLMAN_01_SNOW_FIELD_081

Jeg kan faktisk ikke rigtig blive enig med mig selv om, hvilken af karaktererne jeg bedst kan lide, for de giver på hver sin måde en kant til serien, som rammer mig lige hvor den skal. Er der nogen af jer der har set serien? Hvad synes I om den?

Foto credit: Matthias Clamer/FX

6 kommentarer

 • Ida

  Det lyder helt vildt godt! Please sig at den ligger på HBO, så jeg kan kaste mig over den?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sissel

   Hej Ida, serien ligger desværre ikke på HBO. Men Coen-brødrenes film (som serien er baseret på) ligger på Netflix. Mvh Sissel

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

   Den har ligget på HBO, og så vidt jeg ved kommer sæson 1 tilbage, når sæson 2 får premiere. Kan dog ikke lige huske, hvornår det er. Venter selv i spænding, da jeg ikke nåede sæson 1, før den ‘forsvandt’ :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sissel

   Ja, jeg mente nok den havde ligget på HBO. Forstår ikke hvorfor de har pillet den af. Men fantastisk hvis sæson 1 kommer igen, når 2 sæson lander. Tak for info Louise :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Franz

  Fantastisk serie med skønne karakterer. Men jeg synes personligt at det giver endnu mere til serien at man har set filmen. der er så mange fine referencer til Coen-brødrenes film især Fargo selvfølgelig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sissel

   Jeg må straks kaste mig over filmen. Den ligger jo heldigvis på Netflix :)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Imens vi venter...