3 grunde til at se The Imitation Game

Q&A-anmeldelse af Foxcatcher

FOXCATCHER

Hvad var dine forventninger til Foxcatcher?

Stine: Mine forventninger var nok ret store. Altså der er tale om en Oscar-nomineret film (bl.a. Steve Carell og Mark Ruffalo), historien lød sindssyg og Steve Carell så totalt forvandlet ud i filmens trailer. Det lovede rigtig godt!

Signe: Jeg havde voldsomt store forventninger, hvilket jeg også delte med jer i indlæget her. Lidt for store, viste det sig…

Sissel:
Jeg havde egentlig ikke de helt store forventninger. Ud over at filmen har hevet et par oscarnomineringer med sig. Dog ikke for Bedste Film, men alligevel et par af de store som Instruktør, Manus samt nomineringer til Mark Ruffalo og Steve Carell. Men det var ikke en film jeg havde på min absolutte must-see liste. 

gallery13

Fortjener Steve Carell sin Oscar-nominering for sin rolle som den excentriske rigmand John du Pont?

Signe: Ja, det gør han bestemt. Han er klart den, der driver filmen og gør den værd at se. Men han får den ikke – Oscaren altså!

Sissel: 
Jeg synes også Carell gør det rigtig godt på sin egen underspillede måde. Men jeg er helt enig med Signe – han kommer ikke til at hive den gyldne statuette hjem. Til gengæld synes jeg at Channing Tatum er perfekt castet til rollen som Mark Schultz og han formår at give karakteren en hel subtil balance mellem at være hård og følelsesladet. 

Stine:
Ja, helt sikkert. Jeg synes virkelig, at han var fantastisk i rollen. Virkelig creepy, og jeg kom sådan til at tænke på Norman Bates rollen i Hitchcocks Psycho, der ligesom John du Pont lider af et forfærdeligt moderkompleks. Og fedt at se Steve Carell i en ikke-komisk rolle – det alvorlige mestrer han åbenbart også rigtig godt.

gallery25

Kan man se filmen selvom man ikke interesserer sig et hak for wrestling?

Stine:
Ja sagtens. Man kan sammenligne den lidt med en anden film i samme genre. Nemlig Aronofskys The Wrestler med Mickey Rourke – den handlede også om alt andet end lige præcis wrestling.

Signe:
Ja, bestemt. Ligesom man også kan se Moneyball (af samme instruktør – og i øvrigt en KLART bedre film, hvis I spørger mig) uden at kunne lide baseball.

Sissel: Det synes jeg også sagtens man kan. Den handler om meget mere end brydning, som egentlig bare er det tema, der er med til at danne rammen om fortællingen.

Vil du anbefale andre at se Foxcatcher? Og i så fald hvorfor/hvorfor ikke?

Stine: Ja, det vil jeg. Mest på grund af skuespillet. Det er VIRKELIG godt karakterskuespil. Jeg er vild med Steve Carells, Channing Tatums (og jeg er normalt ikke Tatum fan) og Mark Ruffalos fortolkning af deres roller. Carell var virkelig creepy som John du Pont! Der hvor filmen til gengæld halter lidt i min optik er historiefortællingen. Midt i filmen opstår et næsten symbotisk (måske homoerotisk) forhold mellen Mark Schultz og John du Pont, og den udvikling, synes jeg ikke blev begrundet tilstrækkeligt.

Sissel:
 Både og. På sin vis synes jeg det langsomme tempo passer utroligt godt til filmen og egentlig tror jeg ikke den ville have fungeret hvis formen havde været anderledes, men samtidig trak det filmen lidt ned i min optik. Måske er det selve historien der bare ikke kan bære at blive fortalt på film. Jeg har dog ikke helt kunne slippe filmen efter jeg har set den, så der må være et eller andet der alligevel har ramt mig. Men det er nok primært for skuespillets skyld man skal se filmen. 

Signe:
Den er svær! For mit vedkommende var fortællingen for langsom og i bund og grund for “ligegyldig”. Jeg kedede mig ærlig talt en del og synes ikke, man helt blev klog på, hvad det hele skulle til for – og når historien/plottet bliver tæt på intetsigende, kan det ikke for alvor opvejes af de ellers solide præstationer fra Carell og Tatum. Begge i forfriskende anderledes roller, end man plejer at se dem i! Mht Ruffalo så forstår jeg faktisk ikke hans Oscar-nominering! Jovist, han gør det fint nok, men jeg synes SLET ikke, den er en nominering værdig (og jeg kan ellers normalt virkelig godt lidt ham!)

Uddeling af stjerner fra 1-6?

Signe: 3 stjerner

Sissel: 4 små stjerner ;)

Stine: 4 stjerner

Foto credit: sonyclassics.com

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

3 grunde til at se The Imitation Game