He's here!

3 grunde til at se The Imitation Game

IG_02630(1)

I dag har den Oscarnominerede The Imitation Game premiere. Her er tre gode grunde til, at du skal se den:

1. Det er en sand og relevant historie. Jeg må tilstå, at jeg på forhånd ikke kendte historien, om den britiske matematiker og kodebryder, Alan Turing, som havde en enorm indflydelse på Englands sejr over Tyskland i 2. Verdenskrig. Ja, faktisk var Alan Turing også én af pionererne bag computerens opfindelse, og hans store betydning i verdenshistorien er desværre først blevet anerkendt mange år efter hans død. Turing levede desuden et problematisk liv som homoseksuel, hvilket var en forbrydelse i datidens samfund.

2. Benedict Cumberbatch. Jeg er én af dem, som ikke rigtig havde set lyset i forhold den britiske skuespiller. Jeg må efter at have set The Imitation Game erklære mig selv som Benedict Cumberbatch-fan! Hans portræt af Alan Turing er fremført med en utrolig ægthed og følsomhed, og jeg var meget bevæget, da jeg gik ud af biografen.

IG_053183. Smuk eksekvering. Det er den norske filminstruktør Morten Tyldum (Headhunterne), der har instrueret filmen, og det gør han yderst gelinde. The Imitation Game er både visuelt gennemført og meget smukt fortalt. Jeg elsker, at han har valgt en brudt kronologi, hvor historien skifter mellem Turings liv under krigen, som ung dreng på kostskole og til årene efter krigen frem mod hans død. Filmen formår desuden at styre uden om sødsuppe og det overmelodramatiske og giver i stedet seeren en langsom og rørende indføring i Alan Turings komplicerede liv.

Jeg giver The Imitation Game topkarakter med seks stjerner.

Photos: SF Film

2 kommentarer

 • Er SÅ enig i alt i den anmeldelse. Havde heller ikke lige set det fantastiske i Cumberbatch, men hold nu op hvor gør han det godt. Og er begejstret for at den ikke bliver sukkersød på noget tidspunkt. Sad med kuldegysninger og en klump i halsen på mange punkter i løbet af filmen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine

   Tak Cæcilie! Er glad for du er enig. Jeg har bare lyst til at se den igen – fantastisk film! :)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

He's here!