Leo, min Leo!

Anmeldelse: Stille Hjerte

4. Stille Hjerte

Den sidste danske film som Bille August lavede var Marie Krøyer i 2012 og på trods af en ret stærk skuespilpræstation fra Søren Sætter-Lassens side, så var det nok ikke en film der gik over i historiebøgerne.

Nu er Bille August tilbage med familiedramaet Stille Hjerte om tre generationer, der samles en weekend under lidt specielle omstændigheder. De to søstre Heidi (Paprika Steen) og Sanne (Danica Curcic) er hjemme for at støtte op om deres mors (Ghita Nørby) beslutning om at få aktiv dødshjælp på grund af fremskreden sygdom.

V58250_landscape_GE-1434120067741

Jeg kan nogen gange godt have det lidt stramt med Paprika Steen, men jeg må sige at hun voksede på mig som skuespiller i denne film, hvor hun leverede en rigtig god præstation som den lidt (meget!) kontrollerende ældre søster. Danica Curcic giver et fint modspil i rollen som den mere ustabile, følelsesladede søster, og så har Ghita Nørby bare generelt en stor stjerne i min bog.

Stille Hjerte behandler et tungt emne, og selvom jeg til tider sad med lidt våde øjne, så var der også mange fine elementer af humor i filmen. Særligt leveret af Pilou Asbæks karakter, Dennis. Filmen tager sig sin tid, men det klæder fortællingen, og man kommer langsomt ind under huden på familien, særligt de to søstre. Jeg fik lidt kammerspil/Henrik Ibsen-associationer og hvis man er med på dén præmis, så får man sig en virkelig fin biografoplevelse.

Bille August er back in business og det bliver en klar anbefaling her fra. Jeg giver Stille Hjerte 4 ud af 6 stjerner.

Filmen har premiere i morgen d. 13. november.

Foto credit: Rolf Konow

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Leo, min Leo!