That's What I'm Talking About

Dansk “reality” i dit TV lige nu!

201108221

Som altid i slutningen af sommeren og starten af efteråret boomer det med nye programmer i TV af den ene og den anden slags. Igen i år er der flere bud på helt nye danske reportage/reality-serier og også en del gamle kendinge på nye flasker på tværs af fladen. Jeg har samlet nogle eksempler her og er meget nysgerrig efter at høre, om I overhovedet ser den type programmer/tør stå ved, at I ser dem, eller om det er et overstået kapitel for jeres vedkommende?

1) Janni & Karsten- kærligheden mod alle odds (Kanal 5 hver tirsdag kl. 22.00)

jogk

Jeg er selv (overraskende) stor fan af dette program, der følger det umage forhold mellem milliardæren Karsten Ree og oddset-baben Janni Christensen. Det er 100% Karsten Rees fortjeneste i øvrigt – den mand er dælme et tv-scoop udover det sædvanlige, og jeg har taget mig selv i at grine højlydt af ham adskillige gange allerede.

2) Den store bagedyst (DR1 hver onsdag kl. 20.00)

tobias-bagedyst-mestervc3a6rk-episode1-04

Altså egentlig er det vel ikke for alvor et reality-program, men genre-definitionen er efterhånden så flyvsk, at jeg tager den med under paraplyen alligevel. Og nøj, hvor er jeg vild med at se de dygtige kagebagemestre in spe kreere det ene mesterværk efter det andet. Jeg kan ikke forklare det – det draaaager mig bare!

3) Popstars (Kanal 5 hver tirsdag kl. 21.00)

4A3555D89A554381A1A33F2E95D4DAC8.ashx

Som en anden fugl føniks har Popstars i år rejst sig fra støvet og er tilbage på skærmen efter et fravær på 11 år! Med et ultrastærkt dommerpanel bestående af Søren Rasted, Christiane Schaumburg-Müller og Medina må man sige, at Kanal 5 havde et godt udgangspunkt for at genoplive sangkonkurrencen, og jeg hænger da også stadig på efter den første måneds tid, programmet har kørt over skærmen. Det evige spørgsmål synes dog stadig at være: BLIVER de nogensinde til noget, de her stjernefrø, eller er det fis i en hornlygte, når alt kommer til alt?

4) Robinson Ekspeditionen (TV3 hver mandag kl. 20.00)

annoncebillede-robinson_1200x450px

Selvom Robinson efterhånden har kørt over skærmen i adskillige år, har formatet formået at genopfinde sig selv lidt inden for de sidste to år. Der er bare noget ved dét koncept, der holder, efter min mening, og i år har tv3 forsøgt sig med at sætte folk ud på øen, der allerede havde en relation i forvejen. Det gør, at der er mere på spil fra start, hvilket klæder formatet.

5) Fetterleins Fristelser (Kanal 4 hver torsdag kl. 21.30)

Fetterleins_fristelser_zpsafdad366

Kanal 4 gjorde i min optik et scoop, da de for halvandet års tid siden skabte reportage-serien Olivers Kamp, hvor man råt for udsødet fik fornøjelsen af (pæne pæne) Oliver Bjerrehuus i en HEL serie! Det var ikke altid lige kønt at følge med på sidelinien i Olivers liv, men det fungerede, fordi Oliver fungerede. I Fetterleins Fristelser er øvelsen lidt den samme – og man SER faktisk en ny og ukendt side af Frederik. Specielt får man indblik i den OCD, han har udviklet tilbage fra tennistiden. Men stadig er han bare ikke lige så interessant som Oliver, og det står og falder programmet nu engang med, synes jeg.

Udover de nævnte 5 programmer kan man lige i øjeblikket også se nye sæsoner af Danmarks næste Topmodel, Kongerne, De unge mødre, For lækker til Love og Familien fra Bryggen samt helt nye formater som Yacht Party, Slip Køterne løs og Hvorfor er jeg single?

2 kommentarer

 • Ida

  Jeg er blevet fanget af alle de serier du beskriver her, undtagen Janni og Karsten idet jeg ikke har gidet sætte mig ind i det – reality ér og bliver konge fjernsyn!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Signe

   Fedt Ida! Jeg synes dog, du skal give Janni & Karsten en chance – Ree er mega sjov!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

That's What I'm Talking About