Mandebattle: "Klassikerne"

Mandlige gæstestjerner på Girls on Film

GirlsGirlsGirls

Tilbage i april fik vi Dan fra Nordisk Film til at gæsteblogge for os – og det var vi super glade for! Derfor tænkte vi, at vi ville gentage successen med endnu et par mandlige gæstestjerner over de næste uger. Hele tre styks har vi samlet til jer, og den første mand i rampelyset er Michael, der arbejder for SBS Discovery Media og som selv er blogger på mediemashup. Tag godt imod ham :-)

Så blev det sørme min tur til at drysse lidt mandlig visdom udover pigernes blog (mandlig visdom?! #oxymoron). Anyways…da jeg fik tilbuddet om få lov til at skrive lidt på Girls On Film – udover at slå til med det samme – så tænkte jeg lidt over, hvad jeg dog kunne finde på at skrive om?! Skulle jeg lave et mega dybt og funderende indlæg omkring kroatisk socialrealisme? Eller var jeg mere ovre i noget endnu mere tænksomt omkring stumfilm fra 1900-1920? Jeg var lidt på bar bund from the get-go, men så kiggede jeg lidt på bloggens navn – Girls On Film! Og SÅ fik jeg en idé!

Jeg har længe haft et lettere stramt forhold til størstedelen af de kvindelige skuespillere i Hollywood. Mange af dem har en tendens til at lade Hollywood opsluge dem og med tiden få proppet botox og andre dårligdomme ind i deres skuespil, hvilket med tiden gør dem ringere at se og høre på. Det er meget muligt, at jeg generaliserer (lidt), men jeg synes, at jeg kan spotte en tendens. Vil ikke nævne nogen navne af frygt for at de læser med, men kvinder, hvis navne der rimer på Hangelina Folie eller Jemma Phone er med tiden gået fra at have et stort talent til at have plastik/botox i kraniet og dårligt skuespil. Sorry…! Men det er sgu synd. MEN… heldigvis findes der en masse andre, som formår at være sig selv og ikke lade sig forføre til at blive storbarmede blondiner, der evig og altid skal reddes. Nææææ….disse kvinder har ben i næsen og er på alle mulige måder dem selv – både på og uden for skærmen.

I den forbindelse ville jeg lave en top 5, men efterhånden som jeg kom i gang, dukkede der flere og flere op på radaren, som fortjente en plads og anerkendelse. Sååååå…min top 5 over seje og selvstændige skuespillerinder blev pludselig til en top 10(!) Fra plads 10 til 6 er mine beskrivelser lidt i den resumé-agtige afdeling, mens top 5 bliver lidt mere uddybende. God fornøjelse:

10: Shailene Woodley – hendes naturlige tilgang til skuespillet og behagelige tilstedeværelse på skærmen – meget girl-next-door. We like…den nye Jennifer Lawrence.

9: Rooney Mara – ret ny på mit skuespillerinde-landkort, men det jeg har set i Social Network og Girl with the Dragon Tattoo er virkelig virkelig godt. Dejligt at se en skuespillerinde, der går all-in når det gælder. We like…piger der tør at spille ”grim” og hårdtslående.

8: Lena Headey – vores allesammens mest hadede kvinde i Game of Thrones. Men samtidig er der bare noget vildt cool og likeable over hende. Der er ikke så meget pis – what-you-see-is-what-you-get-typen. We like…kvinder der har karisma.

7: Lena Dunham – skaberen af Girls, fortjener også en plads på listen, da hun på alle måder er sig selv og STOLT af den hun er. Hun er sgu ikke bange for at vise sig selv frem i akavede (og ikke mindst, meget lidt påklædte) situationer. We like…piger der tør at være sig selv og ikke er bange for at vise det frem.

6: Melanie Laurent – den første (men ikke sidste) franske skuespillerinde på listen. Vi kender hende som hævntørstig jødisk kvinde fra The Inglorious Basterds og forvirret kone i Enemy. Hun gør det utroligt godt i begge slags roller og skaber en fed ro omkring sin karakter – hende har jeg store forventninger til i fremtiden. We like…piger der er naturlige.

MaggieGyllenhaal

5: Maggie Gyllenhaal – har altid været en personlig favorit, da hun for det første er en køn kvinde (bevares) og en rigtig rigtig god skuespillerinde, men også fordi hun ikke laver de store blockbusters, men derimod oftest tager roller i mindre film (måske lige bortset fra The Dark Knight og White House Down). Hun formår at tilbringe et eller andet ekstra krydderi til sine roller, som gør at man ikke kan andet end at være vild med hende. I skrivende stund, så er Maggie-pigen aktuel i med hovedrollen i mini-serien The Honourable Woman, hvor hun (efter 1. episode at dømme) endnu en gang, gør det utroligt godt.

EmilyBlunt

4: Emily Blunt – er ikke den mest kendte in the bunch. Selvom hun har været med i en del store film, såsom Looper, The Adjustment Bureau og senest Edge of Tomorrow, er det mest hendes mindre og smalle film, som jeg godt kan lide hende for. Især vil jeg fremhæve Your Sister’s Sister, hvor hun er fabelagtig (rigtig god film i øvrigt). Hun bringer en masse dybde og naturlig skønhed til sine roller – uden at over-do it. Rart med en kvindelig skuespillerinde, der bryder formen på den klassiske Hollywood kvinde. Derfor lander hun på min 4. plads.

MarionCottilard

3: Marion Cottilard – så nåede vi til franske pige nr. 2 – Cottilard ramte mig første gang i Tim Burtons Big Fish, hvorefter hun slog sig selv fast som a force to be reckoned with i Spurven (La Vie en Rose), hvor hun spiller Edith Piaf (herefter landede hun større roller i film som Inception, Midnight in Paris og The Dark Knight Rises). Men der hvor jeg personligt faldt for hendes talent og måde at udnytte sit talent på, var da hun brillerede i rollen som Stephanie i En Smag Rust og Ben. Uanset om hun skal gøre sig på fransk eller engelsk, så formår hun at komme udover skærmen og ind i mændenes hjerter. Vive la France…! Og Marion Cottilard…

RobinWright

2: Robin Wright – ooooh…Robin Wright! Hvem er IKKE vild med hende?? Som fru. Underwood i House of Cards bliver den rolige Wright omdannet til det største femme fatale monster, jeg personligt har oplevet på tv. Ikke nok med at hun ældes med ynde, så er jeg vild med hendes rolige måde at agere på (på overfladen), samtidig med at hun som en rigtig dukkefører formår at trække i ALLE tråde og styre slagets gang. Lad os se nogle flere ”ældre” kvinder, der viser mændene, hvor skabet skal stå. Bliv ved med det frk. Robin Wright..!

AnnaKendrick

1: Anna Kendrick – Vi er nu nået til den sidste og bedste på listen. Anna Kendrick har længe været en birolle indehaver og har virket til at have befundet sig godt der. Men for nogle år siden begyndte hun stille og roligt at kræve mere opmærksomhed. Og det er 100 % berettiget!! Kendrick har bl.a. spillet med i film som Up in the Air over for George Clooney og End of Watch over for Jake Gyllenhaal – hvor hun begge gange formåede at outshine drengene! Men der hvor hun, i min verden, slog i gennem var da hun valgte at pitch slappe folk i filmen Pitch Perfect. I den film kommer hendes sjove og underspillede personlighed i den grad til udtryk. Og det klæder både hende og filmen. Under Super Bowl lavede Kendrick en rigtig fed (og ikke mindst sjov) ikke-reklame(?) for Newcastle Brown Ale. Og HER viser hun (igen) hvor sjov og sarkastisk (og ikke-Hollywood) hun er. Dén alene gør at hun ender på 1. pladsen! Keep up the awesome work miss Kendrick! We love you!

Bum! Det var simpelthen min top 10 over kvinder der sparker røv i Hollywood – og som man virkelig gør sig selv en tjeneste ved at holde øje med. Og det var ligeledes min debut på Girls On Film. Jeg takker for muligheden – og håber at I kunne lide det. Og vil ligeledes henlede opmærksomheden på min egen blog Mediemashup, hvor der også sker en masse film- og medie-agtige ting. Rigtig god sommer til alle!

4 kommentarer

 • Pernille

  Fedt indlæg! Og fed liste, Michael. Er på så mange måder enig med dig, synes dog lidt du mangler Jennifer Lawrence! Især når du selv nævner at Shailene Woodley er den nye Jennifer. :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helt enig, Pernille..!
   Hun var også på listen i rigtig lang tid. Men jeg måtte på et tidspunkt fatte saksen og klippe nogle piger fra. Og det gik ud over Lawrence. Men hun ligger på en rigtig stærk 11. plads :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josefine

  Ja, rigtig fedt indlæg! Bliver dog lige nødt til at knytte en kommentar til hvad du skriver om Robin Wright – jeg synes også hun er en fantastisk dygtig skuespiller, men hun har altså selv indrømmet at hun også bruger Botox (det hjælper måske med processen at “ældes med ynde” ) ;-) Så botox’en forhindrer altså ikke altid skuespillernes evner, haha – og i det mindste er hun ærlig omkring det! Men igen fedt indlæg! Du kan læse her: http://www.telegraph.co.uk/culture/tvandradio/10621566/Robin-Wright-on-House-of-Cards-Botox-and-getting-married-again.html

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak for feedback, Josefine.
   Vidste faktisk ikke at hun havde haft en tur med botox’en. Så tager vi lige ‘ældes med ynde’ med et gran salt. ;-) Til gengæld kan man ikke rigtig se det på hende, så hun gør det bestemt med måde. Og så kan jeg lide hende endnu mere for at indrømme det. :-)
   Endnu en gang tak for de pæne ord. Og artikel.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mandebattle: "Klassikerne"