'Joy for two' for one

Retur til Nangijala

4717294-brdrene-lvehjerte-p-film--

Så blev jeg lige med et enkelt slag slået tilbage til min barndom. Til Jonatan og Tvebak. Til deres rejse til Nangijala, hvor kampen mod de sorte riddere og dragen Katla venter. Jeg overvejer kraftigt at bruge min søndag eftermiddag i selskab med de to brødre Løvehjerte, når Olle Hellboms fine, fine film bliver vist i Cinemateket i morgen kl.14.00.

I kan bestille billetter lige her.

Som en lille krølle på halen, så har I måske hørt, at der er planer om, at den svenske instruktør Tomas Alfredson (der i 2008 instruerede Låt den rätte komma in – virkelig god film), skal lave en ny udgave af Brødrene Løvehjerte. Filmen skulle efter sigende blive inspillet her i 2014. Dog på engelsk og ikke svensk, hvilket undrer mig lidt. Historien om Jonatan og Tvebak kan da ikke leveres på engelsk? Eller hvad siger I?

Tomorrow they show Olle Hellbom’s film ‘The Brothers Lionheart’ (1977) in the cinematheque in Copenhagen, and I’m really considering going. Also, I’m really excited about the prospect of Tomas Alfredson’s remake of the film, which is said to be filmed this year.   

Foto credit: foto fra filmen

4 kommentarer

 • Cecilie

  Åh, jeg blev også SÅ glad da jeg så de viste den – og overvejede et splitsekund om jeg kunne ditche kærestens nieces fødselsdag til fordel for Nangijala!
  Mest af alt blev jeg ellevild over at de viste den på svensk – jeg er SÅ træt af, at de DVD’er man kan købe med Ronja Røverdatter, Mio min Mio, Brødrene Løvehjerte osv er blevet dubbet ihjel med dansk tale.. Faktisk savner jeg DR-versionen med fortællerstemmen – en version som virker umulig at opdrive.. Ligesom en helt almindelig svensk version med danske undertekster (for de svensk-forskrækkede jeg måtte ende med at se den med).. Jeg synes det er for galt..!
  Åh, og musikken til Brødrene Løvehjerte.. Det er godt, er det.. Kan man finde den på Bonanza eller noget i den stil? Får helt lyst til at se den N.U.!! :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja, det var ærgerligt, at de ikke viste den lidt flere gange inde i Cinemateket end blot den ene. Jeg har kigget lidt rundt, og den er ikke at finde på Bonanza, men til gengæld ser det ud til at man kan låne den på biblioteket. I hvert fald i Københavns kommune. Mon ikke også man kan opdrive den på DVD et sted? Mvh Sissel / Girls On Film

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Nja, jeg er ret sikker på, at dem du kan låne på biblioteket og købe på DVD er de “falske” med danske stemmer.. Dog snakkede min veninde om, at hun havde lykkedes med at finde nogle gamle versioner af Pippi i Fakta med fortællerstemmen i det hele.. Så det kan godt være at man bare skal være heldig – dog ved jeg ikke hvordan man kender dem fra hinanden.. Den stakkels Expert-medarbejder jeg spurgte sidst gav temmelig meget fortabt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hm, ja det kan du måske have ret i, Cecilie. Jeg har ikke undersøgt det nærmere, men hvis jeg støder på originaludgaverne på et tidspunkt skal jeg nok give lyd. kh Sissel / Girls On Film

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

'Joy for two' for one