Jeg glæder mig til: Inside Llewyn Davis

Matthew, Leo og alle de andre rødder!

mænd

Vi fortsætter nedtællingen til Oscar-uddelingen og kaster os i dag over de fem bedste mænd!

Der er vist ingen tvivl om, at Bedste Mandlige Hovedrolle – sammen med Bedste Film kategorien – er den klart mest spændende kategori i år. Det har i sandhed været mændenes år, og de 5 fantastisk dygtige skuespillere, der kæmper om statuetten, er:

Leonardo DiCaprio

De af jer, der har læst med i længere tid, ved, at jeg har et seriøst soft spot for Leo. Dog vil jeg gerne understrege, at jeg tidligere har kunnet se udover min egen teeangeagtige forelskelse, når han har været nomineret til Oscars (for hhv. What’s eating Gilbert Grape, The Aviator og Blood Diamond). De gange fortjente han faktisk ikke at vinde, men det gør han dælendylme i år for hans rolle som Wall Street-ulven Jordan Belfort i Scorseses The Wolf Of Wall Street

Matthew McConaughey

Hvis I spørger Stine (og rigtig mange andre), er der dog een, der fortjener mere at vinde i år end Leonardo DiCaprio. Og det er den allestedsnærværende Matthew McConaughey. MM (hans navn er simpelthen for svært at stave til hver gang!) har i de seneste måneder været på alles læber på grund af hans kraftpræstationer i både Mud, True Detective, The Wolf of Wall Street og ikke mindst Dallas Buyers Club, som han er nomineret for. I øvrigt den første Oscar-nominering til MM nogensinde. I filmen spiller han den AIDS-ramte cowboy Ron Woodroof.

Christian Bale

Hvis der er en skuespiller, der kan spille ALLE slags roller med voldsom overbevisning, er det Christian Bale. Manden er en omvandrende kamæleon og har det meste af hans karriere været kendt for at skifte udseeende, som vi andre skifter sokker. Han har dog kun været nomineret til en Oscar een gang tidligere – men der vandt han tilgengæld også for rollen som den stofmisbrugende boksetræner Dicky Eklund i David O. Russells The Fighter. I år kan han vinde for den nyeste Russell-film, American Hustle, hvor han spiller den slikkede, men charmerende, storsvindler Irving Rosenfeld.

Chiwetel Ejiofor

Den mest ukendte skuespiller blandt de 5 nominerede i år må være engelske Chiwetel Ejiofor, der tidligere mest har optrådt i diverse biroller. Men mon ikke, at Chiwetel, efter hans rørende præstation i dramaet 12 Years A Slave, bliver et navn, vi vil se meget mere til fremover? Lidt overraskende (med mindre man ser bort fra, at briterne er kendt for at hylde deres egne skuespillere) vandt Chiwetel i søndags årets BAFTA i samme kategori, som han også er Oscar-nomineret, så måske der er lagt i kakkelovnen til, at 2014 er et vinder-år for ham?

Bruce Dern

Sidst, Bruce Dern var nomineret til en Oscar, var i 1979 for filmen Coming Home. Siden har han lagt MANGE roller og film bag sig, blandt de nyeste kan nævnes Monster og Django Unchained. I år er han nomineret for rollen i Alexander Paynes Nebraska, hvor han spiller rollen som Woody Grant – en alkoholiseret far, der tager fra Montana til Nebraska med sin søn for at indløse en milliongevinst i et lotteri.

Personligt er jeg sikker på, at Oscaren går til enten Matthew eller Leo – hvem tror I mest på?

10 kommentarer

 • Den ender klart til Matthew…! Men hjertet håber på Leo. Han fortjener den efterhånden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille S

  Åh, jeg elsker jo både Leo og Christian Bale… Og de er i mine øjne FANTASTISKE skuespillere begge to! Hmm… Den er virkelig tough! Ok, jeg håber nok mest på Leo!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Pernille. Jeg var faktisk også svært glad for Bale i American Hustle – eller… jeg er altid svært glad for Bale! Men jeg synes ikke, han når hverken Matthew eller Leo til sokkeholderne i år! Bliver spændende den 2. marts! KH Signe / Girls On Film

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line de Fries Gjesing

  Uh – kan mærke, jeg nok kommer til at træde nogle over tæerne, men her kommer det altså alligevel… Så beklager Stine – og rigtig mange andre ;) – men MM (er helt enig med dig Signe, det er sgu for besværligt at stave til!) og Dallas Buyers Club gjorde det bare ikke rigtigt for mig. Jeg er skam også meget imponeret over den voldsomme fysiske forvandling, MM har undergået – det må man sørme tage den allerstørste hat af for, og jeg er også utrolig godt tilfreds med MM’s ‘nye side’ i film og serier – elsker ham i True Detective og Wolf of Wall Street – men lige meget, hvor meget jeg gerne ville, så sad jeg tilbage med følelsen af, at en anden lige så godt kunne have spillet Ron Woodroof. Det vil jeg dog i højere grad sige, er Craig Borten og Melisa Wallacks ‘skyld’ – for det er mere ‘Ron’ end Matthew, der er problemet… Det blev langt – sorry :/ Og hvis det kommer til, at Mr. McConaughey trækker det længste strå, så leger jeg bare, det er for den uovertrufne nynnescene i Wolf ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hahaha, jeg elsker den sidste sætning, Line! Jeg ved ikke helt, om jeg er enig i din vurdering af MMs præstation, for jeg synes, han gjorde det fremragende! Men for mit vedkommende handler det mere om, at en rolle som AIDS-ramt, afpillet, usympatisk drukkenbolt bliver omvendt og tager alle med storm, måske er lidt “letkøbt” i Oscar-regi. Eller set før, om man vil. Det er derfor, jeg er på Leos hold – fordi han, i min optik, præsterer så uovertruffent i en film, der har SÅ meget andet tempofyldt lir “going on” omkring ham, at gode skuespillerpræstationer ellers let ville kunne drukne. Og det samme gælder i øvrigt for Johan Hill vs Jared leto. Men men…jeg har før skrevet, at jeg tabte mit hjerte til The Wolf Of Wall Street, og derfor har meget svært ved at være upartisk! KH Signe

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line de Fries Gjesing

  Vi er så absolut enige, Signe! Og jeg vil slet ikke starte på Jared Letos karakter – dermed ikke sagt, at der var en finger at sætte på Letos præstation – men den unge rigmandssøn, der skuffer den fædrene arv ved ikke blot at være homoseksuel, men også er transseksuel… Og når Rayon så også er en fiktiv karakter, så synes jeg måske, de har skruet lige lovlig op for kliche-charmen. Men igen fantastiske transformationer og upåklagelige præstationer – og så fik jeg nok startet lidt på JL’s karakter alligevel ;)

  Så jeg sætter mine penge på Leo – for at svare på det overordnede spørgsmål :) Og det ville bestemt heller ikke gøre noget som helst, selvom jeg hepper en lille bitte bitte smule mere på Bale – jeg var solgt fra første gang tupéen blev sat fast! Og så bliver jeg også lige nødt til at smide et håndfuld knockles efter Bruce Dern og ‘Nebraska’ i det hele taget – der blev jeg rørt! Men stor nok selv på lille-films-måden – det betvivler jeg (desværre). Og selvom dette indlæg hverken skal handle om ‘Bedste film’ eller ‘Kvindelige birolle’, så lægger jeg alle mine æg i June Squibbs kurv – hun er ganske enkelt forrygende!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg glæder mig rigtig meget til at se Nebraska – ikke mindre efter det, du skriver! Tak for at dele dine gode synspunkter :-) KH Signe

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sandra

  LEO LEO LEO!! Behøver jeg sige mere? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Jeg hepper også på Leo efter den præstation :D

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg glæder mig til: Inside Llewyn Davis