We need to talk about … Girls

De 5 bedste kvinder

image

Om mindre end 2 uger er der Oscar-uddeling, og det glæder vi os naturligvis meget til her på Girls on Film. Husk, at I kan følge vores live-opdateringer fra uddelingen på vores facebookside natten mellem 2. og 3. marts.

Vi har sat os for at introducere de nominerede i et par af de “tunge” kategorier her i tiden op til Oscar-uddelingen, og som det sig hører og bør for en blog med vores navn, lægger vi ud med kategorien “Bedste Kvindelige Hovedrolle”.

Meryl Streep
18(!!!) gange har Meryl Streep været nomineret til en Oscar. Indtil videre har hun vundet for Sophie’s Choice, Kramer Vs Kramer og The Iron Lady. Denne gang er hun nomineret for filmen August: Osage County, hvor hun spiller matriarken Violet i den dysfunktionelle familie Weston.

Amy Adams
Det er første gang, Amy Adams er nomineret i hovedrolle-kategorien, men hun har 4 birolle-nomineringen bag sig for filmene Junebug, Doubt, The fighter og The Master. I år er hun nomineret for hendes præstation som den indtagende svindler Sydney Prosser i American Hustle.

Cate Blanchett
Den yndefulde Cate Blanchett har tidligere hevet en Oscar hjem for hendes portrættering af Katharine Hepburn i The Aviator. Hun har derudover været nomineret 4 gange og kan i år vinde for rollen i filmen Blue Jasmine, hvor hun spiller overklassekvinden Jasmine.

Judi Dench
Judi Dench har formået at vinde en Oscar for blot 8 minutters optræden på lærredet i Shakespeare In Love. Yderligere har hun været nomineret 5 gange og kommer derfor op på den 7. nominering med rollen som Philomena i filmen af samme navn.

Sandra Bullock
Sandra Bullock havde aldrig været nomineret til en Oscar, før hun blev det – og vandt – for bedste kvindelige hovedrolle i dramaet The Blind Side i 2010. Nu er hun nomineret igen for Gravity, hvor hun spiller ingeniøren Dr. Ryan Stone.

Hvem, tror I, vinder?

2 kommentarer

  • Caroline

    Jeg har bare lige et enkelt spørgsmål vedrørende Oscar Showet. Hvor ser i det? Kommer det på dansk tv eller online? Håber i kan hjælpe mig :D

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Caroline. Det skulle meget gerne blive sendt på TV2 direkte natten mellem den 2. og 3. marts :-) KH Signe /Girls On Film

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

We need to talk about … Girls