Vind billetter til Nymphomaniac!

Same procedure as last year?

Dronningen Nytårstale 2011Foto credit: Kongehuset

Jeg har aldrig helt været med på hypen omkring nytår. Storstilede arrangementer, massevis af mennesker, ‘årets fest’. Men en aften i venners lag med god mad og vin og dans i stuen til ud på de lyse timer er jo selvfølglig altid kærkommen. Så sådan ser min nytårsaften oftest ud. Og så er der jo traditionerne, dem er jeg nu ret vild med! Også dem på TV.

Aftenen starter altid med Dronningens nytårstale. Der er ikke noget bedre end den højtidelighed, der spreder sig i rummet, når klokken slår 18 og Margrethe toner frem på skærmen. Daisy har mit hjerte!

dinner for oneFoto credit: via

90-års fødselsdagen skal vi da også lige omkring. Sketchen der er så plat, at den er sjov! Vi har nok alle set den til udødelighed og kender hvert eneste af tjeneren James lettere klodsede fodtrin (og snublen over tigerhovedet) ned i detaljen. Ah genkendelsens glæde!

Sketchen er ikke kun en dansk tradition, men vises i flere lande verden over. Men i (forbuds-)Sverige måtte den dog udgå i seks år, da man mente, at den i allerhøjeste grad var uegnet i tv. I USA er den helt bandlyst på grund af butlerens store alkoholindtag. Men det har dog ikke afholdt sketchens for at få succes, og i år fylder fylder 90-års fødselsdagen så selv 50 år! Skål! Og må sketchen få 50 år mere på bagen!

OG RIGTIG GODT NYTÅR TIL JER ALLE!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vind billetter til Nymphomaniac!