Sådan har vi aldrig set Jude Law før

Throwback Thursday: Some Like It Hot

SLIH_Cast

I dag skal vi helt tilbage til 1959 og se på en god gammeldaws sort/hvid film. Og nej bare rolig, det kommer ikke til at handle om en film, man kun kan lide, hvis man er filmnørd og har læst på uni. Some Like It Hot eller Ingen er fuldkommen, som den er oversat til på dansk, er en vanvittig sjov film – også den dag i dag. Jeg så den første gang som barn, og det er blevet til en del gensyn siden.

Filmen handler i korte træk om de to musikere Joe (Tony Curtis) og Jerry (Jack Lemmon), som uheldigvis bliver vidne til et gangsteropgør og derfor bliver tvunget til at flygte ud af byen. De griber muligheden for at joine et omrejsende orkester – eneste forhindring er blot, at orkesteret kun er for kvindelige musikere. Desperate, som de er, klæder de sig ud som kvinder (hvilket er lidt mere heldigt i Tony Curtis’ tilfælde end Jack Lemmons).

De bliver en del af orkesteret, men det skal dog hurtigt vise sig, at forvandlingen fra mand til kvinde ikke er helt ukompliceret. Især da det viser sig, at den meget tiltrækkende Suger Kane Kowalczyk (Marilyn Monroe) også er en del af orkesteret – en kvinde som de to forklædte mænd har meget svært ved at modstå.

Skuespillerne gør et helt fabelagtigt stykke arbejde i denne film, og specielt Jack Lemmon er virkelig morsom.

1 kommentar

  • […] Og der er altså bare noget sjovt ved mænd i dametøj. I hvert fald, når der er tale om skuespillere med et stort talent for komik og timing som for eksempel Dirch Passer eller Jack Lemmon (se for eksempel min tidligere anbefaling af filmen Some Like It Hot). […]

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sådan har vi aldrig set Jude Law før