Imens vi venter på tredje sæson af Girls

Suit Up!

suits

Det er sjældent, at jeg oplever at anbefale en serie til folk, hvorefter ALLE, der har taget min anbefaling til sig, vender tilbage med armene i vejret.

Det er imidlertid tilfældet med den amerikanske “advokat”serie, Suits. Som udgangspunkt kan man måske godt fristes til at tro, at det blot er endnu en serie i rækken af traditionelle advokatserier, der primært foregår i en retssal, og i længden bliver ret kedsommelige. Men der tager man helt fejl!

Suits er nemlig så tilpas frisk, intelligent og hurtig i replikken – og dertil næsten renset for retssale – at man aldrig kommer til at kede sig. Den handler om det hektiske, konkurrenceprægede liv i et stort, moderne advokatfirma på Manhattan, hvor den succesfulde advokat Harvey Specter (Gabriel Macht) tager en risikabel beslutning om at ansætte den intelligente, men demotiverede Mike Ross (Patrick J. Adams) som sin assistent. Det eneste problem er, at Mike ikke har læst jura. Men på trods af de manglende juridiske forudsætninger viser Mike sig alligevel med sin omfattende viden og fotografiske hukommelse at være lidt af et juridisk vidunder.

Dynamikken mellem Mike og Harvey er fantastisk, og samtidig er der en række sublime biroller – først og fremmest Harveys ærkerival Lewis Litt (Rick Hoffmann) og den kække advokatsekretær Donna Paulsen (Sarah Rafferty) som løfter serien endnu en grad. Filmelskere vil i øvrigt finde det ekstra sjovt at følge serien, da den er FYLDT med citater og referencer fra filmhistorien.

Serien kører pt på sin 3. sæson i USA!

Ps. Jeg vender tilbage til Harvey Specter ved lejlighed. Han fortjener nemlig sit helt eget indlæg. *SUK*

2 kommentarer

  • […] (på den bedst tænkelige måde!) advokatserie, Suits. Jeg har tidligere skrevet om serien lige her – og hvis du endnu ikke har stiftet bekendtskab med Suits, synes jeg, du skal se at komme i […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • clara

    Donna er fantastisk! synes hun tager flere af scenerne til et helt andet niveau med sine vittige bemærkninger. Især er jeg vild med hende i afsnittet, hvor hun skal forestille at være vidne i en sag og bryder sammen i gråd (med vilje, selvfølgelig)

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Imens vi venter på tredje sæson af Girls