Did we have you at hello?

Drengen der ønskede at blive stor

Big Tom Hanks

Da jeg var lille, havde vi en række film jeg så igen og igen. Møjsommeligt optaget på VHS. Vi havde en lille bog, hvor vi skrev de optagede film ned i. Nye film kom til, gamle film blev overstreget. Det værste var når jeg opdagede, at yndlingsfilmen var blevet streget ud i bogen. Fordi min bror havde optaget Disney Sjov oveni.

En film jeg så om og om var Big – om drengen, Josh, der får sit ønske om at blive stor opfyldt. Forleden så jeg den igen. Cirka 20 år efter jeg så den første gang. Mon ikke de fleste husker scenen i legetøjsbutikken, hvor Josh og hans chef danser og spiller på et gigantisk klaver. Klaveret der rent faktisk findes – i  FAO Schwarz på 5th Avenue. Et sjovt besøg, hvis man skulle komme til New York.

Og filmen var stadig god! Om end jeg i mit stille sind blev en smule forarget over at Tom Hanks som 12-årig knægt, dog i en voksen mands krop, har et (skal vi sige fuldbyrdet) forhold til en ung kvinde. Men min barndoms fascination af Josh’ nyfundne frihed (samt Coca Cola maskine og indendørs trampolin) hang nu ved.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Did we have you at hello?