"Det var en god fugl, der gik der..."

If I could PIX…

todd

Havde situationen været en anden, eller havde CPH PIX gjort sig i babybio, så var der ikke grænser for, hvad jeg skulle have set til årets festival, der er igang netop nu. Jeg er stor fan af PIX med festivalens mange, forskelligartede arrangementer og jeg synes altid jeg kan finde adskillige film, der lyder som noget for mig. I år må jeg nøjes med at drømme. Men hvis jeg skulle PIX’e den i dag, kunne det meget vel være en af disse film jeg ville se.

WONDERSTRUCK

Jeg går sjældent af vejen for en film med Julianne Moore og da slet ikke når den, som denne, ikke kommer i dansk biografdistribution. Så gælder det bare om at udnytte chancen. I Wonderstruck følger vi to historier, der foregår i hver sin tidsperiode. I 1977 har 13-årige Ben mistet sin mor og han rejser derfor til New York i håbet om at finde sin far, som han aldrig har mødt. 50 år tidligere i 1927 stikker den 12-årige Rose af fra sin strenge far for at lede efter sin mor. De to fortællinger bindes sammen på den fineste vis og i CPH PIX programmet står der: Fortid blandes med nutid, drømme med virkelighed, stumfilm med talefilm og sort-hvid med farve i Todd Haynes’ fortryllende nye film.  

Se filmen i CinemaxX i aften kl.19.00. Læs mere om filmen og køb din billet her.

ismael

ISMAEL’S GHOSTS

Når to af mine favoritter blandt franske skuespillerinder befinder sig i én og samme film, så er der ikke andet for end at indløse billet. I Arnaud Desplechins film, Ismaël’s Ghosts, spiller Marion Cotillard en mystisk kvinde, Carlotta, der efter at have været erklæret død i 21 år, vender hjem til sin mand, filminstruktøren Ismaël. Efter så mange år har Ismaël naturligt nok skabt sig et nyt liv og han lever nu sammen med astrofysikeren Sylvia (Charlotte Gainsbourg). CPH PIX skriver: Sublimt skuespil fra trekløveret topper denne erotiske film noir om, hvordan vores identiteter formes af udefrakommende, ukontrollable kræfter, uanset hvor hårdt vi kæmper for at være os selv.

Se filmen i Cinemateket kl.21.30 i aften. Læs mere om filmen og køb din billet her.

Foto credit: CPH PIX

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"Det var en god fugl, der gik der..."