Twin Peaks 25 år efter...

Festival de Cannes

cannes-film-festival-netflix-2017

Om ikke så forfærdeligt længe løber en af årets helt store filmbegivenheder af stablen. Denne gang ved den Franske Riviera under sydens sol og palmer. Det er selvfølgelig Cannes Filmfestival der er tale om. I dagene 17. – 28. maj vil en stor del af filmeliten været samlet og en lang række film skal kæmpe om anerkendelse og prestige. Personligt er der en hel del film jeg glæder mig til at se, hvordan kommer til at blive modtaget.

the-beguiled

Jeg har tidligere skrevet om Sofia Coppolas nye film, The Beguiled, der vel kan betegnes som en form for gotisk westerndrama (læs indlægget her). En film jeg virkelig håber finder vej til de danske biografer. Filmen deltager i hovedkonkurrencen blandt 16 andre film, heriblandt Michael Hanekes familiedrama, Happy End, om den europæiske flygtningekrise med blandt andet Isabelle Huppert (yndlings!) på rollelisten, Ruben Ostlunds The Square og Lynne Ramsays You Were Never Really Here

i_che0jposmah28tovpkys2e728

Jeg faldt over Lynne Ramsays film under et skoleophold i New York i 2005 og har siden fulgt hendes karriere, der blandt andet gav os We Need to Talk About Kevin i 2011. Hun er ikke den mest produktive instruktør, så jeg glæder mig til at se, hvad You Were Never Really Here, der har Joaquin Phoenix i hovedrollen, kan byde på.

Ruben Östlunds Force Majeure fra 2014 var efter min mening ret eminent, så jeg har ventet i spænding på hans næste træk. The Square er dansk co-produceret og har Claes Bang i hovedrollen, der spiller overfor Elisabeth Moss (Mad Men) og Dominic West (The Wire, The Affair). Ikke et helt dårligt setup! Både Ramsays og Östlunds film er allerede sikret en plads i de danske biografer, så der har vi noget at se frem til.

Se den samlede liste over film her.

Foto credit: Claudia Cardinale © Archivio Cameraphoto Epoche/Getty Images + sydsvenskan.se

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Twin Peaks 25 år efter...