I dit TV i aften: Trainspotting

Venus

venus

Glædelig kvindekampdag! På en dag som i dag, synes jeg det er på sin plads lige at kippe med flaget for kvindebevægelsen og tager sig tid til at tænke over, hvor langt vi trods alt er kommet, når det gælder kvinders rettigheder. I min omgangskreds har vi aldrig haft tradition for at tage til events eller lignende, men jeg kan egentlig godt lide ideen om lige at markere dagen.

Det kunne man for eksempel gøre med en tur i biografen for at se dokumentarfilmen, Venus – let’s talk about sex, der får dansk premiere i dag. Filmen tager udgangspunkt i det ellers lidt tabuiserede emne om kvinders lyst og tanker om sex gennem en række ligefremme og ærlige interviews.

Det er denne autenticitet og rørende åbenhed der bærer filmen. Gruppen af kvinder deler et mod og en lyst til at konfrontere deres seksualitet og selvopfattelse og Venus er et fint portræt både af kvinderne i filmen, men formår også af skabe et trygt univers, hvor dette lidt oversete emne udforskes, hvilket forhåbentlig vil hjælpe andre, ude bag skærmen, til selv at kunne sætte ord på de følelser de gemmer inderst inde. En vigtig og rørende film i min optik.

Har I planer om at se filmen?

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

I dit TV i aften: Trainspotting