Hvis Jude Law var pave...

Melancholia og en fransk perle på PIX

melancholia_409_photo_by_christian_geisnaes_large

Fredag bliver en god dag på filmfronten. Potentielt set i hvert fald. Efter arbejde smutter Stine og jeg i Cinemateket og ser Damien Manivels anden spillefilm, Le Parc – 71 minutter i selskab med et ungt par og usikkerheden der omgærer mødet på deres første date. Filmen udspiller sig over en enkelt dag og jeg krydser fingre for en lidt Before Sunrise-agtig filmoplevelse.

Le Parc havde premiere i Cannes i maj under festivalens ACID-program (etableret for at skabe opmærksomhed omkring instruktører, der ellers sjældent får deres film i distribution) og jeg gætter på, at det her bliver den eneste chance for at se filmen på det store lærred i Danmark. Der er masser af pladser tilbage i salen i Cinemateket, så hvis I er friske på en, efter sigende, uimodståelig fransk filmperle, så klik her og bestil billet til Le Parc.

Senere i aften, kl. 21.30 nærmere bestemt, har jeg planer om at bruge et par timer i selskab med blandt andet Kirsten Dunst, Charlotte Gainsbourg og Alexander Skarsgård, når Melancholia ruller over skærmen på DRK. Det bliver et gensyn for mit vedkommende, men har I endnu ikke set filmen, kan jeg kun anbefale den. Lars von Trier er én der deler vandene (han kaldes ikke dansk films enfant terrible for ingenting), men jeg synes personligt, at det er forfriskende med en instruktør der tør taget skridtet videre og som udfordrer den gængse opfattelse af filmmediet og filmoplevelsen. Der må godt kræve lidt af én at se film og det synes jeg von Triers gør.

/ Sissel

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvis Jude Law var pave...