Frank Underwood er tilbage

Anmeldelse: He named me Malala

00031582_he-named-me-malala_plakat-us_360

Sponsoreret

Som jeg nævnte i fredags, planlagde jeg at sidde klar i sofaen søndag aften kl. 21.00 til tv-premieren på He named me Malala på National Geograhic Channel. Og som sagt, så gjort – måske I gjorde det samme?

Der er for mig ingen tvivl om, at historien om Malala Yousafzai er fuldstændig fantastisk. Den unge pakistanske pige blev som blot 15-årig skudt i hovedet af Taliban som følge af hendes offentlige engagement i og for kvinders rettigheder. Heldigvis overlevede Malala mordattentatet, og hun lod sig ikke kue af Talibans trusler. I 2014 modtog hun som den yngste nogensinde Nobels fredspris, og den dag i dag taler hun fortsat imod Taliban for at gøre opmærksom på sin hjertesag: At alle piger har ret til en uddannelse.

Malala er den type kvinde, vi alle ville ønske, vi havde modet til at være. Og på mange måder synes jeg, at man i dette tilfælde kan tale om, at virkelighedens historie overgår filmens. Filmen vil lidt meget på en gang og bruger alskens virkemidler til at skabe en historie, der i bund og grund slet ikke kræver så meget at fortælle, for at vi alle ville lytte. Med en blanding af rekonstruktion, stillbilleder, folkloristiske animationer, arkivmateriale, nutidige optagelser med familien og så videre bliver det en lidt rodet affære, og jeg synes, det er ærgerligt, da en så stærk historie sagtens ville kunne stå alene og tale sit eget sprog.

135403

Når det er sagt, synes jeg dog, at filmen giver én en forståelse for, hvor Malalas fantastiske mod og engagement kommer fra, og man kommer tæt på hendes skønne familie – ikke mindst relationen til faderen er fin og rørende.

Foruden dokumentaren om Malala sætter National Geographic Channel i de kommende uger fokus på stærke kvinder. Personligt kunne jeg sagtens finde på at at tune ind, når kanalen den 27. marts viser dokumentaren Pigeliv, der tegner et billede af, hvad det betyder at være en pige og kvinde i det 21. århundrede.

He named me Malala kan i øvrigt genses på National Geograhic Channel på lørdag kl. 19.00.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Frank Underwood er tilbage