Vi forudsiger Oscarnomineringerne anno 2016... eller prøver på det.

Anbefaling: Kvinder i for store herreskjorter

Hallvard Holmen og Inga Ibsdotter Lilleaas i Kvinner i for store herreskjorter

Da min absoulute yndlings biograf i Aarhus, Øst for Paradis, spurgte om vi ikke havde lyst til at anmelde én af deres film her på bloggen, var svaret klart ja. Ud over at være en mega hyggelig biograf i Aarhus er Øst for Paradis også filmdistributør, og de har netop fået filmen Kvinder i for store herreskjorter af den norske debutant Yngvild Sve Flikke ud i de danske biografer.

KIFSH_1000x500

Jeg må indrømme, at jeg elskede filmen en smule på forhånd alene på grund af titlen. Jeg er vild med lidt skæve kvindeportrætter på film, og det lægger titlen helt sikkert op til. Og jeg blev heldigvis ikke skuffet. I Kvinder i for store herreskjorter følger vi tre kvinder, som er forskellige steder i livet.

Den 23-årige Sigrid møder tilfældigt den tyve år ældre succesfulde forfatter, Kåre Trylve, og bliver forelsket i ham. Performancekunstneren Trine prøver stædigt at fortsætte sit liv på kunstens præmisser, selvom hun er højgravid. Og den aldrende trælastarbejder Agnes har svært ved at frigøre sig fra rollen som den uforløste forfatter, der ikke har skrevet en bog i 40 år.

Kvinder i for store herreskjorter er en fin fortælling om at finde sig selv, og ikke mindst en beretning om, hvor vigtigt der at gøre op med forestillingen om, hvordan tingene BØR være. Jeg var mest for begejstret for den del af filmen, der har Sigrids (rigtig godt spillet af Inga Ibsdotter Lilleaas) historie i centrum. Måske fordi jeg kan spejle mig i det med at blive vildt fascineret af en ældre fyr, som så viser sig at være en helt anden, end man troede. Har vi ikke alle været der? ;)

Jeg giver filmen 4 stjerner.

Kvinder i for store herreskjorter har premiere i dag.

/ Stine

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vi forudsiger Oscarnomineringerne anno 2016... eller prøver på det.