Så er der Adventure Film Festival i byen!

3 film vi glæder os til at se i december

Joy-Movie-Images-05500

December er nok for de flestes vedkommende pakket med julearrangementer og en masse ting der skal nås på arbejdet inden året rinder ud, men personligt håber jeg, at jeg kan få klemt et biografbesøg eller tre ind i løbet af måneden.

Det er svært at komme udenom, at Joachim Trier indtil videre har haft en ganske vellykket karriere som filminstruktør. Først med den imponerende debut, Reprise, som jeg personligt var stor fan af, blandt andet på grund af de stilistiske valg, der fik mig til at sende en kærlig tanke til den franske nybølge. Sidenhen kom Oslo, 31. august, der også høstede stor ros og adskillige priser (og som jeg stadig har på listen over film jeg skal se). D. 3. december har hans tredje film, Louder than bombs, premiere og jeg glæder mig svært meget til at se den, blandt andet på grund af kombinationen af Jesse Eisenberg, der efter min mening gjorde det eminent i The Social Network, og kritikerroste Isabelle Huppert, som også er en af mine personlige favoritter.

In the Heart of the Sea, der har premiere d. 10. december, er et historisk drama om det amerikanske hvalfangerskib, Essex, der forulykkede i 1820. En sand historie der inspirerede Herman Melville til at skrive romanen, Moby-Dick, i 1851 og som i 2000 atter blev bragt til live i form af Nathaniel Philbricks bog, In the Heart of the Sea: The Tragedy of the Whaleship Essex, hvorpå Ron Howards film af samme navn er baseret.

Efter ulykken i Stillehavet driver besætningen skibbrudne rundt på havet i mere end 90 dage, hvor deres overlevelsesevne virkelig sættes på prøve. Ud fra traileren at dømme har vi et storladent drama i vente med masser af spænding og eventyr og efter min mening er der jo intet som en god historie om man versus nature (deraf min fascination af Ice Road Truckers og Deadliest Catch), så jeg synes det ser ganske lovende ud.

Stine har tidligere omtalt Joy her og jeg kan kun bakke hende op i hendes forventniger til filmen. Det er Jennifer Lawrence / Bradley Cooper – konstellationen vi har med at gøre, trods alt, og den plejer der ofte at komme virkelig velstøbte film ud af, som vi tidligere har set i David O. Russells film Silver Linings Playbook og American Hustle. Filmen har premiere d. 25. december.

/ Sissel

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så er der Adventure Film Festival i byen!