Difficult People

The True Cost – dokumentarfilm på Netflix

maxresdefault (0-00-00-00)

For mange er Netflix nok mest et sted, hvor man får sit (daglige) seriefix og hvor man kan se både nye og ældre fiktionsfilm. Men det er også en nærmest udtømmelig kilde til interessante og meget forskelligartede dokumentarfilm. Læs bare mine tidligere anbefalinger her og her. Jeg har kigget lidt rundt og fundet en nyere dokumentarfilm, som jeg gerne vil have set.

For de fleste kommer det sikkert ikke som en overraskelse at mode- og tekstilindustrien har en del arbejde foran sig, når det kommer til at skabe ordnede forhold for de mennesker, der beskæftiger sig med selve produktionen rundt om i verden. Produktionen af det tøj som vi i vesten køber til billige penge, men som der i mange tilfælde betales dyrt for i menneskelige og miljømæssige omkostninger.

Andrew Morgans dokumentar, The True Cost, tager fat i netop denne problemstilling og tager os med bag facaden i industrien og stiller spørgsmålet om, hvem der egentlig betaler prisen for det tøj vi klæder os i. Jeg er spændt på at se, om dokumentaren giver et ensidigt billede af problematikken eller om den tager et mere nuanceret udgangspunkt.

Husk i øvrigt at der er rig mulighed for at se flere spændende dokumentarer, når CPH:DOX rammer København d. 5.  til 15. november!

/ Sissel

1 kommentar

  • Anne

    Kan I anbefale et godt sted at se spændende dokumentarfilm udover Netflix?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Difficult People