Pels i Grand

Noget om pilotafsnit: Carries mørke hår og det falske Walsh house!

primer-capitulo-sex-and-the-city_carrie-mrbig

Den anden dag genså jeg første afsnit af Sex and the City (for gud ved hvilken gang!?), og efterfølgende kom jeg til at tænke på, hvor meget et pilotafsnit kan skille sig ud fra resten af en serie. I hvert fald hvis det er en serie, man kender til hudløshed, og hvor alle små detaljer derfor springer én i øjnene. Fx kunne jeg ikke lade være med at hænge mig i Carries mørke korte hår (det er både længere og lysere allerede i afsnit 2), og at hendes lejlighed er en helt anden end i resten af serien. (Dog fastholdes det gennem hele første sæson, at Carrie taler direkte til kameraet, og at man ser random mennesker udtale sig om deres hemmelige lyster og tanker. Et fortællergreb som jeg personligt meget godt kunne lide.)

SATC-Pilot-1-01-sex-and-the-city-3512044-400-266

Det er ofte sådan med pilotafsnit, at de bliver lavet et godt stykke tid før, at resten af sæsonen optages. Pilotafsnittet har nemlig det formål at få et tv-selskab til at købe og finansiere en hel sæson, og derfor ser man ofte, at der korrigeres en del i styling, fortællerform og endda skuespillere fra piloten til seriens 2. afsnit. Tv-selskaberne benytter sig ofte af en testvisning af pilotafsnittet foran et særligt udvalgt publikum, og der er mange eksempler på serier, som ikke når videre efter en dårlig testvisning.

1x01-Pilot-beverly-hills-90210-18524699-720-540

Så galt gik det heldigvis ikke med Beverly Hills 90210. Men der alligevel et par ting, der adskiller sig i pilotafsnittet i forhold til resten af serien. Eksempelvis er Kellys mor, Jackie, spillet af en anden skuespillerinde, The Walshes bor i det forkerte hus, og Brandon er næsten langhåret. Der er også eksempler på, at pilotafsnit helt bliver skrottet, og der genindspilles et helt nyt første afsnit. Det er tilfældet med de to ekstremt populære dramaserier Game of Thornes og Desperate Housewives, hvor tv-selskabet ikke var tilfredse med seriens cast.

Meanwhile

Sheryl Lee, som er bedst kendt for sin rolle som Laura Palmer i kultserien Twin Peaks, skulle have spillet rollen som Mary Alice Young i Desperate Housewives men blev efter pilotafsnittet erstattet med Brenda Strong. Og i Game of Thrones blev der valgt nye skuespillerinder til rollerne som Catelyn Stark og Daenerys Targaryen. Lidt sjovt synes jeg.

Er der andre end mig, der kan lide at nørde sådanne detaljer?

/Stine

19 kommentarer

 • Heidi

  I serien venner er Carol Ross ex en anden i de første afsnit

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Er Ross og Monicas mor ikke også en anden i de første afsnit? Eller husker jeg forkert?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine

   Hmm det er jeg faktisk meget i tvivl om…Synes ikke lige jeg kan finde noget på nettet om det. Må hellere se første afsnit igen :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er i afsnit 2, hun optræder første gang. Synes virkelig at hun ligner en anden, men det kan sagtens være mig, der tager fejl. Min hukommelse er ikke hvad den har været :-(

   Men ejeren af Central Perk skifter i hvert fald. Fra ham, der var Alfs far til at blive Gûnther :smiley:

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Og det er Rachels mor! Har jeg nu opdaget ;-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine

   Sejt! Måtte du se afsnittet igen? :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jep ;-) Alt i den gode sags tjeneste. Men Günther kunne jeg heldigvis huske ;-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sex and the City fungerede klart bedst i starten netop pga de træk du fremhæver her.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine

   Hej Lotte.
   Ja jeg var virkelig fan af at Carrie talte direkte til kameraet. Synes det gav serien kant.
   KH Stine

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria Hansen

  Ej et sjovt og spændende indlæg! Elsker at nørde og vide sådanne sjove detaljer. Har ligeledes spottet Beverly Hills og SATC!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine

   Tak Maria – glad for du kan lide mit nørderi ;). KH Stine

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sandra

  I Gossip Girl er Blairs mor også en anden, ligesom Chucks mor ikke er død i pilotafsnittet :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine

   Uh det er gode sager det der. Flot set og husket Sandra.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Signe

   Plus de tager bussen i skole i første afsnit – altså Chuck og Nate. Det er mega sjovt, synes jeg. No limo-service yet.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline

   Ha ha, det har jeg også tænkt over – det med bussen. Men jeg har ikke lagt mærke til at Chucks mor omtales som levende!! Bliver nødt til at gense det nu ;) Tak for et sjovt indlæg i øvrigt – jeg anede ikke at der var noget der hed pilotafsnit.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elsker den slags! Genså hele SatC for nylig og havde glemt præcis de træk du nævner, men som jeg ved gensyn syntes fungerede godt.

  Læste en del amerikanske reviews lavet retrospektivt efter serien sluttede og flere steder synes de at de træk var kiksede og fjollede. Måske var de det, dengang serien kørte?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine

   Hej Malene. ja ikke? :) Jeg har også læst at mange amerikanere ikke er vilde med de greb. Jeg synes faktisk bare det gav serien noget ekstra kant. :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja, enig. De bruger noget lignende i Scrubs hvor det jo også fungerer godt. Det er sjovt amerikanerne ikke kunne lide det i SatC, når det er blevet rost så meget House of Cards.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pels i Grand