Trainwreck

I hvilket afsnit bliver man fanget af en serie? (OBS! Spoiler alerts!)

mad-men-joan

Godt nok tog det Walter White næsten en hel sæson at forvandle sig til Heisenberg, og der gik 13 episoder, før Frank Underwood kunne kalde sig USA’s vicepræsident. Men nu viser det sig, at fans forelskede sig i serierne, længe før plottet tog disse drejninger.  Netflix har netop analyseret deres globale streaming-data fra første sæson af nogle af tidens mest populære tv-serier – både originale serier fra Netflix og andre serier – for at få indblik i, hvornår seerne blev bidt af de forskellige serier. Når reklamepauser og faste sendetider er skåret væk, og seerne selv kan bestemme, hvornår de vil se med, bliver det nemlig muligt at se, hvornår en serie får os på krogen. Det punkt defineres ved at 70% eller flere af seerne af en given episode – den fængende episode – fortsatte med at se sæsonen til ende.

F.eks. er det i tredje afsnit af Orange Is The New Black, vi for alvor bliver bidt, mens Breaking Bad får os på krogen allerede i afsnit 2. Til gengæld går der hele 8 afsnit, før vi forelsker os i How I Met Your Mother.

Kan I selv huske nogle signifikante øjeblikke/afsnit fra jeres yndlingsserier, hvor I for alvor blev HOOKED?

/Signe

2 kommentarer

  • Jeg kan faktisk huske, at jeg blev fanget af 1. afsnit af Breaking Bad. Faktisk bare af åbningsscenen! Ift. Game of Thrones, så måtte jeg faktisk starte på 1. afsnit forfra af flere omgang, før jeg fik set det helt til slut. Og da jeg så fik set 2. afsnit, så var den der :-) House of Cards krævede lige et par afsnit, hvor interessen steg gradvist.. Men f.eks. New Girl, der havde jeg grineflip allerede halvt igennem første afsnit, så der blev alle sæsoner kværnet meget hurtigt med mange latterkramper til følge! Og som medicinstuderende må jeg nok erkende, at jeg er tosset med Grey’s Anatomy, hvor første sæson bare er den bedste. Den har jeg set mange gange. Hov. ;-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mad Men: I samme øjeblik man opdager at Don er utro. Faktisk det samme med Nurse Jackie.

    Friends: Det første afsnit jeg så var afsnit 7, det hvor Chandler er fanget i en foyer med en lækker pige fordi der er strømafbrydelse i hele byen. Jeg var hooked på stedet! Det samme med Gilmore Girls, Scrubs, Ugly Betty m.fl. – hooked på stedet.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Trainwreck