Ny dokumentar sætter pelsindustrien under lup

Dinner and a movie

PicMonkey Collage

For et par uger siden lykkedes det os at få vores tre kalendre til at gå op i en højere enhed, så vi besluttede os for at køre en sand dinner and a movie dag. Eller det vil sige, vi nåede faktisk at se hele to film. Først kastede vi os over Antoine Fuquas Southpaw med Jake Gyllenhaal i hovedrollen (som Signe har skrevet om her). Derefter stod den på Sommeren ’92 (som er en del af årets Biografklub Danmark program). To vidt forskellige film, men med hver deres kvaliteter.

Southpaw bæres til dels af Jake Gyllenhaal, der i sin transformation til hårdt pumpet bokser, formår at give et troværdigt billede af boksemiljøet. Filmen i sig selv er noget forudsigelig, men bestemt værd at se. Særligt hvis man er Gyllenhaal fan og/eller har en ting for boksning. Vi giver filmen henholdsvis 3 stjerner (Stine og Signe) og 4 stjerner (Sissel).

Pizza

Pausen mellem de to film brugte vi på Bæst. Det er genialt, at der er kommet et spisested så tæt på Empire, så man kan få stillet sulten før eller efter filmen. Vi kastede os over 3 stk. pizza og efter en tur i vores yndlings-bland-selv-slik-biks, Palmen (but of course), var vi klar til endnu en film.

Aftenen sluttede som nævnt med Sommeren ’92. En god historie. På papiret. Lilleputnationen der helt uventet ender med at vinde EM. Et nostalgisk tilbageblik til en sommer som de færreste af os (over 30) glemmer. Det er et satsning at sætte sig for at gengive begivenhederne i 1992, men instruktør Kasper Barfoed har begået en ganske gedigen film. Castet er velvalgt og Ulrich Thomsen gør det fremragende som Richard Møller Nielsen og filmoptagelser og arkivmateriale spiller sammen i fin forening. Sissel og Signe giver Sommeren ’92 tre stjerner og Stine havner på fire.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ny dokumentar sætter pelsindustrien under lup