3 af efterårets film jeg glæder mig til

“You’re gonna need a bigger boat”

Jaws-Spielberg

I mandags havde en af mine favorit thrillers, Steven Spielbergs Jaws, 40 års jubilæum. Det er hele 4 årtier siden filmen blev vist for første i biografen. Det er en af de der film, som man, i hvert fald når man har læst filmvidenskab, selvfølgelig skal have set (læs mit indlæg om ‘den evigtgyldige liste’ her).

Jeg har nu også set den adskillige gange og kunne sagtens se den igen. Det ville jo bare være passende set i lyset af 40-års jubilæet. Faktisk så Signe og jeg i tidernes morgen alle 4 Jaws film. Ja, der findes hele 4 af dem. Vi var også helt skæve i hovedet efter dén seance og det er sikkert og vidst, at jeg ikke kommer til at se de tre ‘efterfølgere’ igen.

Men det er også kun Speilbergs film der rigtig gælder i min bog. Jeannot Szwarcs 1978-version er en ren remake. Den tredje film fra 1983 forsøger sig med 3D og i 4’eren fra 1987 går der den sjette sans i den og det bliver i det hele taget lidt mærkeligt det hele. 

Er der nogen af jer der har givet jer i kast med Jaws filmene?

Se Spielbergs Jaws (og de tre øvrige, hvis I skulle være i humør) lige her.

/ Sissel

Foto credit: via

Dette indlæg indeholder affilliate links.

4 kommentarer

 • Jesper

  “You’re gonna need a bigger boat” er lyden til min SMS notifications – så har jeg ligesom givet en pejling om hvad jeg syntes om den film!

  ;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille S

  Intet mindre end en FANTASTISK film! Og helt enig – 1’eren er the ONE AND ONLY. På trods af at den nu er 40 år gammel, formår den stadig at opbygge så meget suspense, at man rent faktisk bliver lidt “bange”.. Uh, den må jeg snart gense! :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sissel

   Ja, den kan man se igen og igen :) helt klart en af mine favoritter! kh Sissel / Girls On Film

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

3 af efterårets film jeg glæder mig til