Northwest Passage: Ny film om Twin Peaks fankultur

I dit tv i aften: Rosemary’s Baby

13ad2f78-d474-4af0-9503-1eda71766896

Der er en god grund til, at du skal tænde dit TV i aften og zappe over på DRK kl. 20:55. Der viser de nemlig Roman Polanskis gyserfilm, Rosemary’s Baby fra 1968. Nu tænker du måske, ‘gys, nej tak’ og ‘film fra 1968, nej tak’, men overvej det lige igen. For nok er Alfred Hitchcock mester i at skabe suspense, men Roman Polanski gør det altså mægtig godt, når det kommer til at skabe gys på den oldschool måde.

Og ja, jeg har været inde på det før – jeg er egentlig ikke så meget til gyserfilm, men hvis de er 40-50 år gamle, så bliver de lidt mere interessante i min bog. Polanskis film Repulsion (1965) og The Tenant (1976) ligger sammen med Rosemary’s Baby på min top tre liste over hans film. Så hvis man har lyst til at få et lille indblik i hans oeuvre, så er hans film på DRK i aften et godt sted at starte med.

Rosemary’s Baby handler om det unge ægtepar Rosemary (Mia Farrow) og Guy Woodhouse (John Cassavetes), der flytter ind i en lejlighed i New York. Rosemary bliver gravid og et lidt underligt, ældre ægtepar, der bor i ejendommen, begynder at vise lidt for stor interesse for det ufødte barn og det fører en række mystiske hændelser med sig.

Tør I se med?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Northwest Passage: Ny film om Twin Peaks fankultur