Vi glæder os til: Woody Allens Irrational Man

Anmeldelse: I dine hænder

20150114-131901-4-2226x1252ma

En regnvåd tirsdag i sidste uge trodsede vi vejret for at tage til gallapremiere på Samanou Acheche Sahlstrøms spillefilmsdebut I dine hænder. Og det var bestemt det hele værd. For Sahlstrøms film om den unge sygeplejserske, Maria, og den uhelbredeligt syge, Niels, ramte lige plet. Her følger to grunde til at I også skal gå ind og se filmen. 

1. Sikke en debutfilm! Samanou Acheche Sahlstrøm har leveret en overordentlig gedigen film om det svære og tunge emne aktiv dødshjælp. Sidste år så vi Bille Augusts Stille Hjerte (læs anmeldelsen her), der omhandler samme emne og som ligeledes var en rigtig fin biografoplevelse. I dine hænder bruger ligesom Augusts film elementer af humor til at lette stemningen i filmen, særligt i form af Peter Plaugborgs karakter, Niels, og det fungerer virkelig godt.

i_dine_haender_galleri2

2. Og netop humoren leder os hen til punkt nummer to – skuespillerne. Danske Peter Plaugborg og svenske Lisa Carlehed er begge ekstremt troværdige i deres roller, som to ensomme sjæle, hvis skæbner tilfældigt flettes ind i hinanden. Som publikum overværer man nogle virkelige gribende øjeblikke mellem de to karakterer, som er fortolket på en meget nuanceret måde – det er bestemt ikke en sort/hvid oplevelse, man får. Peter Plaugborg kommer nok aldrig til at kunne blive en Nikolaj Lie Kaas eller en Mads Mikkelsen i dansk film, idet han ikke har førsteelsker-udseendet. Men pokkers dygtig og dragende at se på – det er han!

Vi giver I dine hænder fem stjerner.

I dine hænder har premiere i landets biografer i morgen d. 21. maj.

6 kommentarer

 • He He, Det er ju dejligt at vi alle har forskellig smag, jeg synes Peter ser fantastisk ud. Men så er vi ju fri for at skændes om mænnen :) dejligt i ku lide filmen!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine

   Hej Lisa. Dejligt du kommenterer – tak for en rigtig god filmoplevelse! Altså nu mente vi også bare, at Peter måske ikke har det der klassiske førsteelsker-look ;). Han er da en nydelig mand, ha ha! KH Stine/Girls On Film

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonym

  Haha – sjovt at se Lisas kommentar. Det var nemlig også det, der fik mig til tasterne.
  Jeg synes faktisk også at Peter Plaugborg er en ret flot mand (og blev helt ked af det, da jeg fandt ud af at han ikke er til kvinder…selvom jeg har en kæreste :D) og hans talent er ikke til at overse! Og han har måske ikke et “klassisk førsteelsker-look”, men det ved jeg nu heller ikke, om jeg vil sige de andre eksempler har (selvom de skam også er flotte mænd) – det er jo HELDIGVIS smag og behag :D Jeg tror faktisk, at de fleste pæne mænd kunne opnå “førsteelsker-udseende” i et godt suit ;)
  I øvrigt tak for en virkelig god blog – jeg er især helt vild med, når det handler om Beverly Hills 90210 ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine

   Hej. Ha ha jeg kan godt se at jeg er i modvind ang. min kommentar om Peter Plaugborg. Det var nu ikke så slemt ment – kan være jeg ændre mening på et tidspunkt (det er sket før). Fik fx først øjnene op for Ryan Gosling efter han var med i Drive. ;). Jeg vidste slet ikke, at han var homoseksuel – men det skuffer da helt sikkert nogle kvinder ude i det danske land.
   Tak for rosen. Vi ELSKER jo Beverly så du kan roligt forvente flere indlæg om serien :) KH Stine

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg tror, det bliver en succes! En gribende succes. Også for et lidt ældre publikum :)

  nielsdaugaard.wordpress.com

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vi glæder os til: Woody Allens Irrational Man