Kære Dagbog

3 anbefalinger til SPOT Film i Øst for Paradis på søndag

Cobain Montage of Heck

Lige om lidt er det SPOT Festival – nærmere bestemt 1.-3. maj. For mig har SPOT Festival altid markeret starten på sommeren og ikke mindst den fantastiske festivalsæson. SPOT er mest kendt som en musikfestival, men der er altså også et ganske godt filmprogram at opleve i Aarhus.

Søndag den 3. maj inviterer SPOT  til ‘Søndag i Paradis’, som er et kombineret dayparty og filmfestival i min yndlingsbiograf Øst for Paradis i Paradisgade – der er film i salene, musik i foyeren og chill i gården. Jeg vil anbefale, at du tjekker følgende ud:

Kurt Cobain: Montage of Heck, kl. 18.45
Udråbt til den ultimative dokumentar om Kurt Cobain har Montage of Heck allerede gået sin sejrsgang på festivaler verden over. Gennem privatoptagelser, koncerter, interviews, blandt andet med datteren Frances Bean, samt animerede sekvenser tager instruktør Brett Morgen publikum med helt ind under huden på et af de største og skrøbeligste musikere gennem tiderne. Jeg har aldrig været decideret Nirvana fan, men jeg har et soft spot for rockikoner og dokumentarfilm om selvsamme, så derfor skal jeg helt sikkert se denne film.

Framegrab_Nylon-3

SPOT The Film – Nylon, kl. 13.30 og 17.30
I SPOT The Film konkurrerer 8 film af 20-60 min varighed om SPOT Film-prisen, som uddeles ved et award show om aftenen af en jury bestående af Janus Metz, Pernille Fischer Christensen og Chris Tidman. Jeg vil anbefale at se filmen Nylon, som er instrueret af Jeanette Nordal. Jeg har fulgt Jenanettes arbejde gennem flere år, mens hun har været en del af den alternative filmuddannelse Super 16, og jeg er derfor super spændt på at se hendes første film i New Danish Screen-regi. Jeanettes særkende er, at hun kombinerer den dybe fortælling med æstetiske smukke billeder og raffineret symbolik. Nylon handler om den 17-årige dreng Victor, der fascineres af sin kræftramte tante på et sommerhusophold i Sverige. Det er i øvrigt min super dygtige veninde Nadja Nørgaard Kristensen, som har produceret filmen.

sek

Koncert med Sekuoia kl. 19.00
Sekuioa er én af de nye lysende stjerner på den danske elektroniske scene. Sekuoia, som bærer det borgerlige navn Patrick Alexander Bech-Madsen, har intet mindre end fortryllet mig med sin drømmende musik, men jeg har desværre ikke haft mulighed for at opleve ham live – før nu.

SPOT Film i Øst for Paradis kræver SPOT-armbånd eller søndagsbillet til 80 kr, som kun kan købes i døren. Salene fyldes op efter først-til-mølle-princippet, så det er ikke muligt at reservere billetter til hverken film eller koncerter. 

Photo credit: Brian Curt Petersen / Stephanie Stål

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kære Dagbog