Jeg glæder mig til: Idealisten

I dit tv i aften: Mød de hjemvendte danske syrienskrigere i VICE på DR3

interview2

Forleden nævnte vi det nye, progressive aktualitetsmagasin VICE på DR3, og det er i aften, der er premiere på programmet.

I aftenens afsnit sættes der fokus på krigen i Syrien, som vi – må vi indrømme – slet ikke ved nok om til trods for, at mediefladen bugner med historier derfra. De sidste fire år har op mod 15.000 europæiske muslimer rejst til Syrien for at deltage i kampene mod Syriens Præsident Bashar Al-Assad. Ifølge PET har 115 danskere taget turen for kæmpe. Målt pr. indbygger har Danmark altså det højeste antal af syrienskrigere, eller jihadister som de kaldes, i Europa, kun overgået af Belgien. Men hvorfor vælger unge danskere at rejse flere tusind kilometer væk for at deltage i det, der kaldes den mest grusomme krig siden Anden Verdenskrig? Hvad har de oplevet i Syrien? Hvorfor valgte de at kommet tilbage og er de til fare for den danske stat?

Interview3_1

VICE på DR3 har mødt 2 hjemvendte danske syrienskrigere med rødder i Aarhus, der begge har deltaget i de militære handlinger i Mellemøsten. Helt eksklusivt fortæller de med egne ord deres historie og giver os et indblik i, hvad deres motivation for at tage af sted har været, hvorfor de er kommet hjem igen og hvordan de oplever situationen både i Danmark og i Mellemøsten.

Vi glæder os til at se med i aften kl. 21.30 på DR3!

Foto credit: Ian More

Dette indlæg er sponsoreret

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg glæder mig til: Idealisten