I dit tv i aften: Smagen af rust og ben

Anmeldelse: Steppeulven

steppeulven_2

Vi (Stine & Sissel) har set Ole Christian Madsens nye film Steppeulven  og vi var ret enige om, at den bestemt var biografturen værd. Det er begyndt at ulme i dansk film. På den gode måde. All InclusiveEn du elsker. Stille HjerteFasandræberne. Der har været mange fine film i løbet af det sidste års tid. Og Steppeulven er endnu en til listen. Så vi slår et lille slag for dansk film, og her følger 5 grunde til, at I skal gå ind og se Ole Christian Madsens film.

STEPPEULVEN_STILL

1. Det er dejligt forfriskende med en film, hvor rollebesætningen er så relativt ukendt. Vi har bestemt mange garvede talenter herhjemme, men det er spændende at se, hvad den nye generation har at byde på.

2. Joachim Fjelstrup er utrolig velvalgt til rollen som den rodløse fredsaktivist Eik Skaløe. Marie Tourell gør det også fremragende som den kærlige og drømmende Iben Nagel Rasmussen.

3. Ole Christian Madsen serverer et stykke Danmarkshistorie om 1960’ernes begyndende ungdomsoprør i et yderst vellykket portræt at både tiden og frontmanden i beat-bandet Steppeulvene, Eik Skaløe.

4. Steppeulvenes eneste udgivelse Hip er noget helt ekstraordinært i dansk musikhistorie, og det er fedt at høre noget af den fantastiske musik i filmen. Faktisk er pladen så vigtig, at sangteksterne er pensum på universitetet (FYI: Stine har haft et forløb om 60’er litteratur, da hun læste Nordisk sprog og litteratur i Aarhus – yes vi er nogle nørder!).

5. Antallet af stjerner, vi giver Steppeulven. Filmen i sig selv er til 4 flotte stjerner, men fordi Ole Christian Madsen har taget et sats med helt nye skuespillere skal den sgu have 5 stjerner.

Foto credit: Nikola Predovic + Per Arnesen

1 kommentar

  • Jeg er SÅ enig! Og så har jeg måske et movie crush på Marie Tourell. Jeg synes, hun gør det rigtig godt både i Steppeulven og i 1864. Men jeg har glædet mig rigtig meget til Steppeulven, fordi det netop er en Ole Christian Madsen-film, og jeg også er stor fan af Nordkraft. Man kan i øvrigt godt se en rød tråd i det filmiske udtryk ml. de to film, når man ved at de har samme instruktør.

    Og thumbs up til Nordisk! <3 (har selv en BA derfra, og er igang med KA'en)

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

I dit tv i aften: Smagen af rust og ben