I dit TV i aften: Bafta Prisuddeling

Nerd alert: Noget om kamerabevægelser

maxresdefault

I filmen Birdman, som vi har jublet rigtig meget over her på bloggen, spiller kameraets bevægelse en rigtig stor rolle i fortællingen af filmen. Tilskueren får nemlig en fornemmelse af, at filmen er optaget i ét langt skud. Generelt er kameraføringen i film enormt vigtig for den måde, som tilskueren oplever historien – både på konkret og symbolsk plan.

Hvis man kan godt kan lide at nørde film, vil jeg anbefale, at du ser dette super interessante video essay om netop kamerabevægelse i film. Det er lavet af én af mine tidligere og meget dygtige undervisere på Medievidenskab på Aarhus Universitet, Jakob Isak Nielsen. Jakob skriver for det rigtige seje digitale filmmagasin 16:9.

Er der andre derude, der kan lide at nørde sådan noget her?

Camera Movement from nyesider on Vimeo.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

I dit TV i aften: Bafta Prisuddeling