Guilty pleasure: Mikkel Beha + familie i "Kurs mod fjerne kyster"

And the Oscar goes to – vores bud på vindere

image

En stor del af Oscaruddelingen er for vores vedkommende at gætte så mange vindere rigtigt som muligt. Det er en evig strid mellem, hvem man synes burde vinde og hvem man rent strategisk tror kommer til at hive statuetten med hjem. Herunder kommer vores bud på vinderne ved årets Oscaruddeling i nogle af de store kategorier.

Årets film

The Grand Budapest Hotel har fået utroligt mange nomineringer med på vejen i løbet af det seneste år og har også vundet en del af dem. Lige til Oscaruddelingen tror vi dog ikke, den kommer til at løbe med sejren, men den kunne godt gå hen og få en del andre priser f.eks. for Production Design og Costume Design.

Det store slag kommer efter vores mening til at stå mellem Birdman og Boyhood. Førstnævnte film har 9 nomineringer. Michael Keaton vandt desuden en Golden Globe, og filmen vandt også for bedste manuskript til denne prisuddeling. Til BAFTA-uddelingen havde Birdman ligeledes 9 nomineringer, men vandt dog ‘kun’ for bedste fotografi. Boyhood er blevet nomineret i 6 kategorier til Oscaruddelingen, men har vundet for bedste film og bedste instruktør til både Golden Globes og BAFTA-uddelingen. Så mon ikke det bliver Linklater og holdet bag, der løber med sejren d. 22. februar?

Årets udenlanske film

Leviathan vandt (fortjent efter Sissels mening – læs hendes anmeldelse her) en Golden Globe for bedste udenlandske film, hvorimod Ida tog prisen til BAFTA-uddelingen. Den gyldne Oscar-statuette lander efter vores mening nok hos en af disse to film.

Ida

Årets mandlige hovedrolle

Der er et sindssygt stærkt felt af mandlige hovedroller (igen) i år. Steve Carrell gjorde det rigtig godt i Foxcatcher, ligesom Michael Keaton (i fantastisk samspil med Edward Norton) virkelig leverede en flot præstation i Birdman. Vi har dog lidt på fornemmelsen, at Eddie Redmayne kunne vinde for rollen som Stephen Hawking i The Theory of Everything. Både fordi han allerede har taget en Golden Globe og en BAFTA for sin rolle, men også på grund af fortællingen med historisk vingesus om en videnskabsmand med stor betydning. Den slags kan de jo godt lide derovre på den anden side af Atlanten.

Årets kvindelige hovedrolle

Rosemund Pike gjorde det fremragende i Gone Girl. En film vi alle tre var ret vilde med – læs Signes anmeldelse her. Men vi kunne godt forestille os, at Julianne Moore, som vi jo generelt er ret glade for, løb med sejren. Hun er nomineret for sin rolle i Still Alice, der har dansk premiere d. 3. marts (hvad sker der i øvrigt for den danske oversættelse Jeg er stadig Alice? Behold nu bare den engelske titel). Moore har allerede årets BAFTA og Golden Globe stående derhjemme i denne kategori, som mon ikke hun napper Oscarstatuetten også.

la-et-mn-still-alice-movie-review-20141205

Årets instruktør

Endnu et stærkt felt, men mon ikke den ender hos Linklater? Selvom Birdman og The Grand Budapest Hotel for den sags skyld viser store instruktørpræstationer, så er Boyhood noget af en ambitiøs coming of age film og en meget vellykket en af slagsen. Der er ikke set lignende projekter i hele filmhistorien, og det tror vi, Richard Linklater kommer til at blive beriget med en statuette for.

Er I enige i vores bud på, hvem der tager de gyldne statuetter med hjem?

Foto credit: thefocuspull.com + Jojo Whilden/Sony Pictures Classics

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Guilty pleasure: Mikkel Beha + familie i "Kurs mod fjerne kyster"