Husk at stoppe mens legen er god...

Chanel, Holly Golightly og alle de andre mode-rødder!

Coco_Before_Chanel_41386_Medium

Vi har flere gange udtrykt begejstring for film, der har mode som omdrejningspunkt – blandt andet her og her. Og med den københavnske modeuge lige om hjørnet, synes det oplagt lige at tippe jer om, hvad I kan godte jer med i ugens løb, film wise!

Allerede i dag starter Copenhagen Fashion Film Festival, der sætter fokus på det oplagte sammenspil mellem mode og film og viser, hvordan de to gennem tiden har udviklet sig sammen. I år er temaet stærke, kvindelige stilikoner under temaet ’The Importance Of Being A Heroine’, og der er film fra både Wes Andersons, Cecil B. Demilles og Federico Fellinis hånd. Personligt kunne jeg f.eks. godt finde på at gå i Cinemateket og se Puzzle of a downfall child med smukkeste Faye Dunaway. Se hele programmet for festivalen her!

Puzzle-of-a-downfall-child-copenhagen-fashion-film

Hvis man ikke gider at bevæge sig udenfor, kan man med fordel tune in på DRK, der i løbet af modeugen sender en række gode film med moden som tema. Selv fik jeg ikke set Coco avant Chanel, da den gik i biografen, så den kunne jeg godt finde på at se på torsdag kl. 21.40. Og så skulle man da være et skarn, hvis man ikke kunne gense Breakfast at Tiffany’s lørdag kl. 21.00. Er man mere til dokumentarer, er der også et hav af disse at finde på sendefladen de kommende dage – f.eks. Mademoiselle C, In Vogue: The Editor’s Eye, og Looking for Kate (Se sendetidspunkter her).

Vogue_Editors_Eye

Image Credit: Copenhagen Fashion Film Festival og DR Presse

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Husk at stoppe mens legen er god...