Anmeldelse: Birdman (GOF style!)

Hvorfor vil alle mænd have den iskolde kælling?

o-LADY-MARY-CRAWLEY-facebookJeg har over de sidste par uger gensendt de første fire sæsoner af Downton Abbey på Netflix. (Hvis du ikke har set den serie endnu og bare har lidt hang til upstairs/downstairs drama er det med at komme i gang!). Jeg elsker karakterne, og det er helt berettiget, at Joanne Foggatt netop har vundet en Golden Globe for sin rolle som tjenestepigen Anna.

michelle-dockery-as-lady-mary-2714284

Men men… serien har et lille irritationsmoment: Hvorfor er det, at alle mændene falder pladask for Mary Crawley? Ja, jeg er godt klar over, at hun er meget smuk og elegant og har en adelig titel. Men kvinden er jo iskold og på ingen måder særlig likeable. Hvor tit har man set eksempelvis set hende smile? Hun blødte selvfølgelig op over for Matthew, men det var så også det eneste tidpunkt, hun bare var en smule sød. Men det virker åbenbart, og jeg overvejer, om jeg skal bruge hendes teknik på min næste date.

Irriterer det også jer, eller er det mig, der er galt på den? Og ser I overhovedet Downton Abbey?

Mary-3-lady-mary-crawley-30541083-1280-854Downton-Abbey-Lady-Mary-Crawley

Photo credit: Fanpop & Huffingtonpost 

6 kommentarer

 • Sofie

  Jeg er netop i gang med at se Downton Abbey for første gang (er nået til s. 2 e. 2). Og før jeg fier trykket mig ind på dette indlæg, havde jeg Mary i tankerne – så nej, du er ikke alene med den undren.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine

   Glad for jeg ikke er alene, Sofie. Men fantastisk serie :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Det irriterer mig, at hun skal være så led over for Edith igennem hele serien! Uha altså. Og det er da en lille bitte smule irriterende, at alle fyrene igen sværmer sådan om hende i sæson 4, man forstår ikke, hvor det kommer fra! Men derudover synes jeg, at hun har sine lyspunkter, hvor man alligevel kommer til at holde af/ og med hende som karakter. Hende og Matthew var så søde sammen, og hun er også god sammen med Tom i sæson 4.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine

   Ja jeg synes også hun er virkelig strid over for Edith. Okay Edith er heller ikke en helgen, men synes ikke Marys ondskab er berettiget. Ja hun blev sød sammen med Matthew men hvorfor han gad hende til at begynde med, det forstår jeg ikke :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Jeg har også lige slugt de første fire sæsoner – elsker det! Og jeg savner virkelig Matthew, yndlingskarakter!
  Jeg giver dig ret i, at hun kan være ret kold, men jeg synes egentlig det er mest over for Edith, hvilket er lidt i det skjulte. Men jeg tror, at det er hendes intelligens, der gør hende tiltrækkende. Hun er ikke bange for at snakke med mændene, også om emner som drift af ejendommen.

  Jeg håber hvert fald det er derfor!
  – Pernille

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine

   Hej Pernille. Det er så god en serie. Er småt begyndt på femte sæson, som kan ses på amerikansk iTunes nu.
   Matthew var så god en karakter! Det er som om Tom lidt har overtaget hans “rolle” i familien Crawley – dog ikke med samme gennemslagskraft. Hmm du har en pointe omkring hendes intelligens – hun er jo ret skarp og det var nok ikke så normalt, at man svarede igen på den tid. Men hun kunne nu godt være sødere ved Edith :).

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anmeldelse: Birdman (GOF style!)