Wes vs The Force

Force Majeure

NEW KEY ImageVaultHandler-0-2000-0-1125-crop

Aaah juleferie! Jeg nyder det til fulde og i går stod mine planer på en lang gåtur og et smut i biffen for at se Ruben Östlunds seneste film, Force Majeure. Filmen blev for nyligt annonceret som en af de 9 film, der er gået videre i kapløbet om at blive nomineret som bedste udenlandske film til årets Oscaruddeling (se de øvrige 8 her).

I Force Majeure kommer en svensk familie under i frokost på en højtliggende bjergrestaurant i de franske alper en tand for tæt på et stort sneskred, hvilket sætter en følelsesmæssig lavine af usagte ord og følelser i gang hos parret Ebba og Tomas, der er på tiltrængt ferie med deres to børn.

Truth be told havde jeg ikke sat mig synderligt meget ind i, hvad filmen gik ud på, så forventede qua titlen mere en klassisk katastrofefilm end en film der viste sig at være humoristisk, velskrevet og fortalt i subtile vendinger både i dialogen og i de scener, hvor fortællingen bæres frem af det usagte. Thumbs up herfra!

Så jeg vil anbefale jer at smutte en tur ind i biografens varme sæder, hvis I har tid her i juleferien, for Force Majeure er bestemt billetprisen værd med sin underspillede humor, flotte billeder og take på mænd og kvinder og hvordan vi hver især forventes at reagere i bestemte, men også uforudsete, situationer. 

Jeg giver Force Majeure 5 stjerner.

Foto credit: www.nziff.co.nz

2 kommentarer

 • Ida

  Den er allerede på plakaten imorgen aften, hvor det er tid til en meget tiltrængt tur i biografen :) Vi overvejede også Ida, men den må vente til en anden gang. Mon I kommer til at omtale den?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sissel

   Hej Ida, håber I kom ind og se Force Majeure:) der er ikke nogen af os der har set Ida endnu. So many films, so little time. Men jeg håber på at få den set snarest og så kommer der bestemt en anmeldelse. Mvh Sissel / Girls On Film

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Wes vs The Force