Julekalender - det' for bøøøøørn (eller er det?)

Adventskalender: film og tv-året 2014 vol. 3

Så er vi nået til 3. søndag i advent og dermed også tredje omgang af ‘film og tv-året 2014’ som Signe og Stine også har rundet her og her.

Hvilken filmoplevelse har været den største i 2014?

tracks_ver3_xlg

Ligesom Stine var jeg meget begejstret for Richard Linklaters coming of age film, Boyhood. Om end de to film ikke kan sammenlignes, så lå John Currans Tracks for mit vedkommende også højt på listen over mine filmoplevelser i året der er gået. Som jeg nævnte i min anmeldelse her, så synes jeg virkelig filmen formåede at fortælle historien om Robyn Davidsons rejse gennem Australiens vestlige ørken på en visuelt interessant måde.

Hvilken ny tv-serie/sæson har været den bedste i 2014?

game-of-thrones-season-4-e0

Stines anmodning gik jeg i starten af 2014 i gang med Orange is the new black. På to dage slugte jeg hele første sæson og det samme skete, da anden sæson fik premiere i juni i år. Jeg blev med det samme grebet af historien og karaktererne, og jeg synes særligt at der skete en fed udvikling i 2. sæson i forhold til personfortælling og de individuelle historier.

Og så bliver jeg jo lige nødt til at nævne endnu en gammel kending, for 2014 var jo også året, hvor jeg (som nok en af de sidste) begyndte at se Game of Thrones. Jeg er netop blevet færdig med 4. sæson og HOLD.NU.OP jeg er vild med det, og jeg glæder mig afsindigt meget til næste sæson!

Hvad var den største positive overraskelse i 2014 på tværs af film og tv?

mud-poster

Ligesom for Stine og Signe lander min stemme på Matthew Mcconaugheys helt uventede udvikling fra skjortesmidende douchbag til seriøs skuespiller. Og for mig skete det, da jeg var inde og se Jeff Nichols Mud (læs min anmeldelse her), men siden da har han igen og igen bevist sig værd i, for mit vedkommende, både True Detective og Dallas Buyers Club.

Hvad var den største skuffelse  i 2014 på tværs af film og tv?

Jeg var lige ved at komme til kort, da jeg sad og overvejede, hvad der har skuffet mig mest i årets løb. Egentlig har jeg svært ved lige at pinpointe noget, som jeg havde sat høje forventninger til, som ikke levede op til dem. Når det så er sagt, så var jeg virkelig ikke vild med Jonas Elmers Det andet liv. Derudover vil jeg give Signe ret i, at det har skortet lidt på store filmoplevelser her henover forår og sommer. Men så er det jo godt at vi snart går et nyt filmår i møde.

Glædelig 3. søndag i advent!

Foto credit: impawards.com, itsartmag.com, flicksandbits.com

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Julekalender - det' for bøøøøørn (eller er det?)