On Location in NYC: Coney Island

Twin Peaks – not so damn good?

twin-peaks-3

Indrømmet! Jeg har været bange for at skrive dette indlæg. Bange af flere årsager, men først og fremmest fordi jeg tror, at jeg faktisk står ret alene med min holdning. Åh gru!

Jeg har her i de første uger af min barsel kastet mig over at se Twin Peaks. For det første fordi jeg aldrig har set hele serien før (shame on me, I know), for det andet fordi, det jo notorisk er en serie, der bliver nævnt som “en af dem, man SKAL have set”. Der er måske nogle, der vil mene, at DET fandeme er en mærkelig serie at se, mens man er på barsel – men jeg har altså ikke født endnu, og min hjerne burde derfor være nogenlunde funktionel!

Men nu kommer jeg til summen af kardemommen. Nemlig at jeg simpelthen ikke kan se, what the fuss is about? Jeg har set 6 afsnit af sæson 1 på nuværende tidspunkt, og endnu har jeg ikke været hverken specielt opslugt eller begejstret. Det går vanvittigt langsomt (og ja, jeg ved godt, den er fra 1990, og at alting gik langsommere der, men stadig!) For det andet er jeg ikke nede med de der stenede visions/drømme med dværge og røde kamrer? Og for det tredje har jeg hørt, at den KUN bliver mere mærkelig fra nu af – jajks. Jeg er ganske enkelt ikke fan og kan pt. ikke se, hvordan jeg skal kæmpe mig igennem 1 1/2 sæson endnu?

UNDSKYLD alle sammen. Jeg ved ikke, hvad der er galt med mig! En eller anden, fortæl mig, hvad det er, jeg skal elske, og hvad det er, jeg ikke fatter. Eller måske endnu bedre…vil en (anden) af jer ikke nok også krybe til korset og fortælle mig, at I heller ikke er nede med Lynch’s weird univers!

På forhånd tak. Og undskyld igen!

21 kommentarer

 • Jeg er stor fan af Lynch, men hvad faen gik der lige galt med Twin Peaks? Jeg er selv et par afsnit længere inde end dig, men DAMN jeg fatter hat. Vild mystisk serie, som jeg egentlig ikke bryder mig om. Jeg skal nok se den færdig (på et tidspunkt), for så har jeg set den – og kan kritisere hele lortet med god samvittighed. Du er i hvert fald ikke alene :-P

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Signe

   Ha, hvor er det fedt, Katrine! Jeg er helt lettet nu ;) Jeg har også bestemt mig for, at jeg SKAL igennem sæson 1. Men så stopper det vist også der for mit vedkommende.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michael

  Efter at have læst dette indlæg, så må jeg sige at jeg stiller mig lidt uforstående over for indholdet og holdningen :-) Som jeg nævnte på Facebook, så tilskriver jeg det KLART din graviditet (Signe). Men hvis jeg skal komme med en form for input omkring serien, så kan jeg KUN stå inde for 1. sæson. 2. sæson bliver FOR mystisk og ALT for Lynch-agtig. Den 1. sæson har en perfekt stemning og en fantastisk lydside som virkelig emmer af mystik og uhygge. Man fornemmer bare at der er et eller andet der lurer under overfladen. Og bevares, tempoet er MEGET lavt. Men i 1. sæson er det helt i orden at der køres i langsomt tempo for at etablere mordsagen, byen og karaktererne. Synes bestemt, da jeg så den at den kunne rigtig mange ting og viste hvordan man OGSÅ kan lave serier – og at det ikke behøvede at være eksplosioner eller skrigende hystader (LÆS: Claire Danes) der skal til for at skabe spænding. Omvendt, så kan det sagtens være at tiden har løbet fra den og hypen har oversteget potentialet i serien.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Signe

   Okay okay okay, det var en god forklaring. Tak for input! Dog tror jeg mest, jeg vil hæfte mig ved sidste sætning – at den VAR god i 1990 men nu er blevet overløbet af mange (MANGE!) andre serier ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Signe Signe Signe, til trods for jeg normalt holder meget af dig og dine meninger – så er du helt galt på den her.

  Twin Peaks er den bedste serie pga. dens langsomme tempo, fantastiske intro og dens syrede univers. Twin Peaks er en stemning man skal blive opslugt af/trukket ind i! 1. sæson er genial omend en lidt for hurtig afsløring af “Who killed Laura Palmer”. Lynch og Frost, satte dog en fantastisk serie over styr i 2. sæson. De var begge trætte af serien og fik en del gæste forfattere på i stedet, hvilket kulminere i en letterer kaotisk 2. sæson – som dog bliver reddet af Lynch og Frost i de sidste 2 afsnit.
  Desværre var seertallene så dårlige at ABC valgte at aflyse en 3. sæson, og den Cliffhanger som der afsluttes med, var aldrig tiltænkt som seriens endegyldige slutning.

  Funfact: Frank Silva aka. Killer Bob var ‘set dresser’ på piloten, men blev fanget i et spejle ved en fejl under en optagelse. Hvorefter Lynch gav ham rollen som Bob.

  Se den igen uden hormoner i kroppen! :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Signe

   Du er så nice, Rikke! Men hvordan jeg NOGENSINDE skal se den igen, er mig pt en gåde. Dog noterer jeg mig dine (gode!) pointer ;) KYS

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

   Man skal nørde det, så kommer der altid en del flere lag frem ;) Twin Peaks er en efterårs ting, som bør ses 1 gang om året – og bevares jeg kan da også komme på en del bedre serier der har set dagens lys siden 1990! True Detective er blot en, som til trods for sammenligning ikke er i nærheden af det samme!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille S

   Jeg kunne simpelthen ikke have sagt det bedre selv! Bravo! :)
   Twin Peaks er i en liga for sig, netop pga. stemningen, personerne, dialogen, lydsporet, det hele.. Elsker den serie og ser den også i hvert fald en gang om året. Den hører sig til!
   Mvh. Pernille

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Signe

   Åååh, altså. Jeg vidste, jeg ville komme i modvind med dette indlæg ;-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabrina

  Ja den er mærkelig. Jeg troede også at jeg var den eneste der havde den mening:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabrina

  Ved ikke hvad der skete med det første jeg skrev…
  Men altså jeg kunne ikke være mere enig med dig Signe. Jeg har prøvet at se den serie så mange gange og hver gang vil jeg virkelig gerne kunne lide den…men det sker bare aldrig:) Så jeg er helt på din side :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cathrine

  Jeg tilslutter mig altså også lige Twin Peaks fangruppen her. Jeg kunne heller ikke sige det meget bedre end Rikke gør. Det langsomme tempo og beskrivelsen af alle karaktererne som alle har intriger og affærer osv. er netop hvad jeg synes gør den fantastisk. Alle de skæve typer – Altså Nadine? Fantastisk karakter! Og musikken… Sæson 2 er kaotisk ja, men de sidste afsnit er helt sindssyge. På den gode måde. Og ja det bliver vildt Lynchet, men er det ikke netop det man elsker ved manden? Tænk også lige over genrehybriden i TV-serien og alle de træk fra soap-opera genre. Jeg synes den er helt fantastisk og stadig værd alt hypen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Signe

   Okay okay okay – I hear ya ;-) Tak for opsang, Cathrine! KH Signe

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ja, det svarer jo lidt til at sige, at “Rumrejsen År 2001” er lidt sløv i optrækket i forhold til senere sci-fi som “Avatar” og “Armageddon” eller at The Beatles er lidt arty-farty, når man tænker på Lady Gaga og den slags. Haha… Altså, det er jo fint ikke at kunne lide det eller ikke at tænde på det, men sådan rent objektivt set må man jo anerkende det som et vigtigt nedslag i tv-historien. Selv regner jeg den – sammen med Dennis Potter – som noget af det mest banebrydende blandt tv-serier (altså 1. sæson, som jeg selv så delvist i en lille flække i USA, og hvor min veninde ikke ville se med, fordi den mindede hende for meget om der, hvor hun boede).

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Signe

   Hahaha, Mikkel! I get your point. Men når du nu nævner det, så synes jeg faktisk også, at Rumrejsen År 2001 er ret sløv;-) Men fantastisk at du tilmed har set TP i en lille, amerikansk flække – det må om ikke andet have sat en fantastisk scene for oplevelsen!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Haha, jeg VIDSTE det med “2001” :). Men Beatles går an?

   Ja, det VAR helt specielt at se TP dér i USA, og et par uger efter var jeg også i Snoqualmie Falls, Washington – hvor både vandfald og diner og andre EXT.-scener er optaget. Har det påvirket min bedømmelse af serien? Nej-nej, integritet er mit mellemnavn.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Signe

   Det tæller alt sammen. Jeg er også i overkanten begejstret for LOST – sikkert fordi jeg befandt mig på Hawaii, da sidste sæson blev optaget, og derfor så adskillige af seriens locations nærmest simultant med, der blev filmet.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • L.A.

  Min oplevelse, når jeg nævner (som KÆMPE fan) Twin Peaks, er, at den deler vandene – enten elsker man den, eller også hader man den/forstår den ikke. Har endnu ikke oplevet nogen, der placerede sig midt imellem. Så tag det roligt – du er ikke den eneste! Selv om jeg på ingen måde kan forstå det ;) For mig er Twin Peaks suverænt det bedste, der nogensinde er skabt på tv, og det har uden tvivl inspireret mig til at gå ind i medieverdenen, hvor jeg måske/måske ikke kommer til at arbejde med film.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mel

  Jeg er ret enig med dig. Elsker musikken, lydene, karaktererne, måden den er filmet på. Jeg synes virkelig det er kunst og jeg syntes den var (ret) spændende. MEN jeg bluver SÅ afslappet og træt når jeg ser serien, så jeg falder i søvn på et tidspunkt og går glip af nogle-mange minutter engang i mellem. Det har ikke gjort serien mere ‘forståelig/ligetil’ men jeg elsker den alligevel og mangler “kun” et par afsnit af sæson 2.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Signe

   Ha! Jeg synes altså virkelig også, den er søvndyssende og kan simpelthen ikke tage mig sammen til at se de sidste afsnit af første sæson! Så din begejstring er vist noget større end min – trods alt :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

On Location in NYC: Coney Island