Re-post! Konkurrence: Fasandræberne

Girls On Film i NYC: Carrie Bradshaw vs. Hannah Horvath

hannahSom nogen af jer måske har bemærket på Instagram, så opholder 1/3 af bloggen sig i øjeblikket i New York. Jeg er flyttet herover for nogle måneder, så fremover undgår I ikke at blive bombarderet med indlæg fra verdens bedste by. Håber I kan klare det? :)

Når man nu flytter til den by, som man har set skildret i utallige film og tv-serier som eksempelvis Girls og Sex and the City, kan man ikke undgå at sammenligne sin nye udenlandske liv med de kvindelige karakterers. Indtil videre må jeg (desværre) konstatere, at min New Yorker-tilværelse minder mere om Hannah Horvaths end Carrie Bradshaw. I øjeblikket bor jeg på et lille kammer i Bushwick (det var her pigerne i Girls var til “the best party ever” i en stor lagerhal i sæson 1), og selvom bydelen er udnævnt som det nyeste nye, så er der sgu ikke meget Vogue eller glamour over det. Men det er nu egentlig fint nok – personligt er jeg ret vild med Brooklyn.

IMG_7402

Bushwick består mest af nedelagte industribygninger, som nu bebos af kunsternere, hipsters og fattige studerende. Fyrene herude er også meget mere Adam end Mr. Big, skulle jeg hilse at sige. Shopping foregår i kæmpe vintagebutikker som Urban Jungle, og du ser ikke en eneste kvinder iført stilletter herude. Det passer mig nu fint – jeg ville ikke holde til at gå mere end 500 meter i et par Manolo Blahniks.

I løbet af ugen flytter jeg dog ind i en lejlighed på Lower East Side på Manhattan. Måske det vil gøre mit liv lidt mere Carrie agtigt??

Det er  i grunden sjovt, som det, vi ser i tv-serier eller film, påvirker vores indtryk af, hvordan livet bør være i en by som eksempelvis New York. Den anden dag linkede Sissel til denne sjove artikel, hvor en pige skriver om hvordan Friends har givet hende en helt forskruet forventning om, hvordan livet i New York skulle være. Læs den her.

Får I også “forkerte” idéer om livet i udlandet gennem serier? Jeg er næsten bange for at al min viden om det amerikanske uddannelsessytem stammer fra Beverly Hills 90210. Jeg prøver at lade være med at bringe den serie op i alt for mange sammenhænge, når jeg taler med amerikanerne herovre. ;)

Her er lidt flere stemningsbilleder fra Bushwick.

IMG_7373

IMG_7378

IMG_7376

2 kommentarer

 • Louise

  Jeg foretrækker Girls over SATC anytime, så jeg ser ikke problemet ;-) Men jeg bryder mig ikke om, at du antyder, at Beverly Hills ikke afspejler virkeligheden 1:1 – what’s up with that…Hvad laver du i New York? Jeg skal snart besøge min søster, som bor i Greenpoint, og jeg GLÆDER mig. Sidst jeg var der, stod Twin Towers stadig, så…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine

   Hej Louise. Jeg er også vild med Girls men ved ikke om Hannahs liv er specielt ønskværdigt ;). Men udover det er Brooklyn virkelig fedt. Der er sket så meget de sidste par år – var lige i Greenpoint i weekenden. Mega hyggeligt.
   Jeg er i NYC af en del forskellige grunde men jeg skal blandt andet tage nogle kurser på Ther International School of Photography og et på NYU. Og så ellers bare opleve denne fantastiske bt. Rigtig god tur herover! KH Stine

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Re-post! Konkurrence: Fasandræberne