Mig og Woody på en onsdag aften

Efterårets film – hvad skal I se?

klip

Der er et par stykker af jer, der har efterspurgt et indlæg om efterårets film, og hvad vi glæder os til at se i biografen de kommende måneder. Jeg har her samlet 5 film, jeg personligt ser frem til:

1) Gone Girl/Kvinden der forsvandt (premiere den 23.10.14)

Jeg ytrede allerede her min forventningsglæde over den kommende David Fincher film, Gone Girl. Efter en filmpause på 4 år – som dog er blevet brugt fornuftigt på blandt andet at instruere de to første afsnit af House of Cards – glæder jeg mig til, at Fincher er tilbage i hans “vante” element, og jeg synes, Gone Girl ser ekstremt lovende ud efter traileren at bedømme.

2) Fasandræberne (premiere den 2.10.14)

Hvis vi bliver lidt i krimigenren, så er årets store danske blockbuster Fasandræberne naturligvis ikke til at komme udenom. Desværre var jeg samlet set lidt skuffet over den første Jussi Adler-Olsen filmatisering, Kvinden i buret (læs min anmeldelse her), om end jeg var positivt overrasket over, hvor godt makkerskabet fungerede Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares imellem. Jeg glæder mig i hvert fald til at se næste kapitel i fortællingen om Afdeling Q.

3) Jersey Boys (premiere den 23.9.14)

Et lille genrehop fra det dystre til det mere letfordøjelige. Sidst jeg besøgte New York (please take me back) var min kæreste og jeg inde at se musical på Broadway. Desværre valgte vi IKKE at se Jersey Boys, hvilket jeg fortryder efter at have set traileren til den nye Clint Eastwood film, der er bygget på netop den. Jeg er faktisk overraskende (?) glad for musicals på film og var blandt dem, der var vild med Les Miserable, så jeg skal helt sikkert opleve denne musikalske godbid også.

4) Interstellar (premiere den 6.11.14)

Åh, denne her film er lidt en “make it or break it” for mig. Synes virkelig, det kan gå begge veje, hvorvidt jeg kommer til at være fan. Men den skal 100% have chancen, for der er en række faktorer, der alene på papiret gør, at den er tillokkende. For det første er det geniale Christopher Nolan, der står bag. For det andet er Matthew McConaughey astronaut i den! For det tredje ser den ud til at balancere helt rigtigt mellem drama og science fiction, hvilket ellers er en svær kunst i mine øjne. Lets see what you’ve got, Nolan!

5) The Hunger Games: Mockingjay part 1 (Premiere den 19.11.14)

Sidst men ikke mindst skal næste kapitel i Hunger Games serien naturligvis også med på listen. Der er ingen tvivl om, at jeg syntes, den første film var bedre end 2’eren (læs Sissels anmeldelse af sidstnævnte her), men jeg tror på, jeg alligevel nok skal blive underholdt af den tredje del af bestseller-filmatiseringen om seje Katniss. Og ja, så er filmen jo også en mulighed for at opleve Philip Seymour Hoffman i en af hans sidste roller, inden han gik bort tidligere i år.

Jeg håber, I blev inspireret til et par biografbesøg, nu vi går ind i de mørkere måneder. Hvilke film glæder I jer umiddelbart selv mest til at se?

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mig og Woody på en onsdag aften