I aften i dit TV: Girl, Interrupted

Mit seneste dokumentar-fix på Netflix

Jeg har tidligere anbefalet dokumentarer fra Netflix og jeg må sige, at jeg synes de har en ganske gedigen samling. Jeg har efterhånden rigtig mange på min watchlist og i ferien så jeg mit snit til at få set et par stykker af dem.

THE COVE

maxresdefault

The Cove er fortællingen om den japanske by Taiji, hvor lokalsamfundet tilsyneladende har en stor forkærlighed for delfiner. Bag det for turister idylliske ydre gemmer der sig dog en helt anden sandhed. Vi følger den tidligere delfintræner Ric O’Barry, der da TV-serien Flipper havde sine guldrandede dage, trænede de fem delfiner der gennem tiden spillede med i serien. O’Barry har mange gange siden fortrudt sin medvirken og han tager nu stærk afstand til at holde delfiner i fangeskab. I The Cove tager han os med til netop Taiji for her at dokumentere både tilfangetagning og nedslagtning af delfiner, der foregår i en vig skjult for omverdenens øjne.

BLACKFISH

blackfish_poster_small-01

Blackfish behandler et lignende emne, nemlig hvilken konsekvens det kan have når store vandparker som Sea World holder blandt andet spækhuggere i fangeskab for at bruge dem som underholdning. I denne film er der særligt fokus på en enkelt spækhugger, Tilikum, der har dræbt adskillige af de folk der trænede ham. En sørgerlig  fortælling om tabte menneskeliv, men lige så meget om problematikken ved at holde vilde dyr til fange.

Et af mine yndlingsprogrammer da jeg arbejdede på Discovery var Whale Wars, hvor kaptajn Paul Watson og hans besætning forsøger at stoppe japanske fiskere og den ulovlige hvalfangst der foregår uden for Antarktis kyst. Så der ligger selvfølgelig allerede en interesse for emnet. Men begge dokumentarer er, udover at være virkelig interessante og vigtige fortællinger, også bygget op rent dramaturgisk, så de virkelig fænger en. Stor anbefaling herfra!

Har I nogen must see dokumentarer, I kan anbefale?

5 kommentarer

 • Vil så gerne se dem begge, men ved ikke om jeg kan holde til det :(

  / Liselotte

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sissel

   De er virkelig gode og satte i hvert fald en del tanker i gang for mig, så jeg synes du skal give dem en chance, Liselotte :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille S

  Som jurist har jeg selvfølgelig en ‘særlig’ interesse i dokumentarer om retssystemer, og særligt det amerikanske, da USA jo er et land vi ofte sammenligner os med. Det var derfor en stor øjenåbner for mig at se dokumentaren “Hot Coffee”, som med udgangspunkt i en utrolig særegen sag – nemlig, hvor en kvinde får en kæmpe erstatning af McD for at være blevet brændt af deres kaffe (….) – beskriver dele af det amerikanske retssystem, som er yderst kritisable.

  Dokumentaren er virkelig vellavet og selvom jura ikke er ens kop te, tror jeg stadig, at man kan få en masse ud af at se dokumentaren.

  http://www.hotcoffeethemovie.com/default.asp?pg=about

  I samme stil sværger jeg til dokumentarer om dødsstraf, som jeg også synes er utroligt interessante.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sissel

   Hej Pernille, det lyder som en rigtig interessant dokumentar. Den vil jeg få set :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Så først Blackfish og derefter The Cove i lørdags, og thumbs up til især den første fra mig. Sidder i mig endnu

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

I aften i dit TV: Girl, Interrupted