Alle bukker sig i støvet for Breaking Bad!

Girls On Film har fødselsdag!

GOF bday

Wow! Girls On Film fylder 1 år i dag! Det føles som i går, at vi sad på Stines altan og tog det første spadestik til vores lille baby, der opstod af vores kærlighed til film, serier og TV. Og hvor er vi kommet langt på det år! Det er vi både stolte og meget beærede over. At vi er blevet taget så godt imod i det store bloglandskab og af jer!

Her henover sommeren har vi haft flere af vores personlige yndlingsbloggere til at svare på en lille film/tv-quiz, og vi tænkte, at det måtte være passende at vi selv i anledning af bloggens fødselsdag svarede på selvsamme spørgsmål.

SISSEL

Hvilken film er din yndlingsfilm?

Det fuldstændige umulige spørgsmål, som man gang på gang bliver spurgt om. Måske særligt når man har læst Filmvidenskab. Men de her tre kandiderer bestemt til posten for mig: Åndeløs, Lost in Translation, Thelma & Louise.

Hvilken serie er din yndlingsserie?

Girls – fordi jeg synes den bød på noget nyt, da den kom frem. SATC – fordi man altid lige kan gense et afsnit (eller en sæson haha). Orange is the New Black – eeeelsker bare den serie! Fedt cast, fedt take på fængselsgenren (ehm den meget kendte genre…) og særligt i 2. sæson synes jeg man får sig nogen overraskelser og at karaktererne og deres individuelle historie får lov til at udvikle sig.

Hvem er dit største on screen crush?

Yiks, må man ikke vælge flere ;) Josh Hartnett i Pearl Habour. Leonardo i Titanic. Og så George Clooney – altid George Clooney.

Hvem skulle spille dig i filmatiseringen af dit liv?

Altså, vi ligner jo godt nok ikke hinanden, men jeg har flere gange fået at vide, at jeg minder om Zooey Deschanel (hvilket jeg tager som et kæmpe kompliment!!). Måske er det noget med hendes lidt geeky udtryk og den skæve humør hendes karakterer tit har (hvis I ikke har set New Girl endnu, så gør det!).

Hvilken film får dig altid til at græde?

Jeg er jo notorisk en tudemarie når det kommer til film (ahem og sågar reklamer – Den Gamle Fabrik med hundehvalpen, ik? Snøøøft!), men senest har jeg flæbet over Soul Surfer hjemme på sofaen og En du elsker i biografen. 

Har du en guilty pleasure – serie eller film?

Jeg har utroligt mange guilty pleasures, men senest har jeg på forholdsvis kort tid slugt alle afsnit af HBO-serien Hit the Floor, som Stine også anbefalede her. Cheerleaders, hot stuff basketspillere, hæsblæsende danserutiner og intriger, what’s not to like!

Screen-shot-2012-04-14-at-11.39.27-AM

STINE

Hvilken film er din yndlingsfilm?

Jeg har det med film som med musik. Der findes altid den rigtige film til den rigtige lejlighed og det rigtige humør, og derfor har jeg mange favoritter. Hvis jeg skal nævne tre film, der har gjort stort indtryk på mig gennem tiden, må jeg nævne Døde poeters klub, Some Like It Hot og Reconstruction.

Hvilken serie er din yndlingsserie?

Der er mange. SATC og Girls fordi jeg kan relatere serierne til mit eget liv plus jeg ELSKER New York. Beverly Hills 90210 – min all time yndlings ungdomsserie. Mad Men for bare at være så pokkers gennemført. Og Stolthed og fordom med Colin Firth som Mr. Darcy – britiske heritage dramaer har mit hjerte.

Hvem er dit største on screen crush?

Førnævnte Mr. Darcy har jeg da savlet pænt meget over. Ellers er det i øjeblikket Ryan Gosling – den mand kan altså noget.

Hvem skulle spille dig i filmatiseringen af dit liv?

Ja, jeg gad godt give Scarlett Johansson tjansen, selvom vi desværre slet ikke minder om hinanden. Men jeg synes bare hun er møg sej og sexet. Ellers måtte Lena Dunham, da også gerne give det et skud.

Hvilken film får dig altid til at græde?

Ligesom Sissel tuder jeg til alt. Ellers er Døde poeters klub og En duft af en kvinde sikre vindere på den front.

Har du en guilty pleasure – serie eller film?

Jeg er som Sissel også med på cheerleader-vognen med Hit The Floor og Bring It On. Jeg elsker også Glee og realityserier som The Hills og The City. Og så fulgte jeg engang med i Horton-sagaen.

dead_poets_society2

SIGNE

Hvilken film er din yndlingsfilm?

Som Stine og Sissel rigtigt nok skriver, er det noget nær umuligt at nævne EN yndlingsfilm. Men den, der kommer nærmest, er Se7en. Generelt er jeg en sucker for Fincher og jeg har alle dage elsket et godt plot og film med fremdrift frem for føle føle, snakke snakke film!

Hvilken serie er din yndlingsserie?

Åh, de sidste 5 år har det simpelthen VRIMLET med gode serier, og senest har jeg været totalt på røven over Breaking Bad og House of Cards. Dog vil min oplevelse med LOST nok stadig stå som det ultimative serie-hit.

Hvem er dit største on screen crush?

Jeg synes faktisk ikke længere, han er lækker, men jeg elsker ham stadig – næsten – ubetinget og havde VERDENS største crush på Leo helt tilbage fra Romeo+Juliet. *Suk

Hvem skulle spille dig i filmatiseringen af dit liv?

Jeg har i tidens løb fået at vide, at jeg ligner både Paprika Steen og Charlize Theron – er noget mere begejstret for sammenligningen med den ene frem for den anden (you do the math…) Dog ville jeg ikke foretrække nogen af dem til at spille mig. Så hellere Robin Wright – på godt og ondt ;-)

Hvilken film får dig altid til at græde?

Jeg græder faktisk aldrig til film, hvilket jeg blandt andet har skrevet om her! Pt. glæder jeg mig til at se, om det ændrer sig, når jeg bliver mor (skal have en datter i slut november) Jeg tror dog, jeg forbliver en tough cookie, but time will tell!

Har du en guilty pleasure – serie eller film?

Det må blive hele tv-kanalen E! – en amerikansk gossip/celebrity/reality kanal, der ikke er særligt mange udbydere, der har i Danmark. Jeg kan glo på den i timevis og specielt Keeping up with the Kardashians (de NYE afsnit vel at mærke) er en klar favorit. Dont ask me why!

Leonardo DiCaprio as Romeo Montegue in Baz Luhrmann's Romeo + Juliet 21

Vi håber, at vi har givet jer et lidt bedre indblik i, hvem der gemmer sig bag Girls On Film. Skulle I ligge inde med andre spørgsmål til ‘hvem vi er’, skal I være velkomne til at smide en kommentar, så laver vi en lille opsamling på et senere tidpunkt. Det er jo så populært med spørgerunder her i blogland.

Foto credit: Glamour, la-screenwriter.com + theangstreport

4 kommentarer

 • Tina

  Dejlige facts, dejlige damer og ikke mindst en dejlig blog. :)
  Det hører ikke helt hjemme under det her indlæg, men jeg faldt over begrebet Manic Pixie Dream Girl og synes, at det var meget sjovt. Er selv meget vild med quirky piger i film, og havde aldrig tænkt over det, som begrebet beskriver, men det er da iøjnefaldende. Måske I kunne tage begrebet op?
  http://en.wikipedia.org/wiki/Manic_Pixie_Dream_Girl

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sissel

   Mange tak Tina, det er vi rigtig glade for at høre :) Manic Pixie Dream Girl, det begreb er vi ikke lige stødt på før, men det kunne da være sjovt lige at kigge lidt nærmere på.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tillykke! I er sgu seje:D Bliver altid inspireret og glad af jeres indlæg, og det er fedt at “serier, tv og film” rent faktisk bliver belyst med samme elegance og oplysende tilgang som mange bloggere skriver om mode og beauty-produkter. Det er for mig med til at gøre det lidt mere legalt at svare “jeg har ser Orange is The New Black – yes, hele sæsonen!”, når folk spørger hvad man har lavet i weekenden. Serier er det nye!
  Har I i øvrigt nogle anbefalinger til hvad man skal se i biografen dette efterår? Skal en tur eller to i drive-in, men har ikke overblik over hvad, der er værd at se. Udover at jeg har hørt rygter om en blasfemisk moderne udgave af Krummerne (WTF?!.. jeg mener seriøst? Hvem gør sådan noget!?)..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sissel

   1000 tak for de søde ord, Mia!:) Og vi skriver meget gerne et indlæg om kommende film i efteråret, så stay tuned! Og ja, Krummerne kommer nok ikke lige til at være på listen ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Alle bukker sig i støvet for Breaking Bad!