Kager kager kager

Chat-anmeldelse af Det andet liv

maxresdefault

I sidste uge var vi inviteret til gallapremieren på Det andet liv i det gamle Radiohus på Frederiksberg. Filmen er en multiplotfortælling, hvor tre skæbner, der alle afprøver netdating, flettes ind i hinanden. Filmen er instrueret af Jonas Elmer og skrevet af Rune Tolsgaard og Jonas Elmer. Hovedrollerne spilles af Karen Rosenberg, Uffe Rørbæk Madsen (bedst kendt som Benny fra De nattergale) og Bo Carlsson.

Som noget nyt vil vi forsøge os med en anmeldelse lavet på Facebook chatten. Hope you like it!?

Stine: Hej piger. Tak for sidst til premieren på Jonas Elmers Det andet liv. Hvad synes I egentlig om filmen? For mig var det bedste ved filmen næsten Uffe Rørbæk Madsens præstation som familiefar og skabshomo. Hvorfor har man ikke set ham i flere danske film?

Sissel: Jeg synes også helt klart at Uffe Rørbæk står stærkest, når jeg tænker på skuespilpræstationerne. Derimod synes jeg ikke rigtig af nogen af de andre karakterer formåede at få mig engageret i deres historier.

Signe: Jeg synes, der var mange fine elementer i den – men specielt cancerhistorien fungerede ikke helt for mig. Uffe Rørbæk var virkelig god, og jeg kunne faktisk også godt lide Karen. Når man tænker på, at det vel var en debut for hende?

Sissel: Ja, cancerhistorien blev ligesom lidt for underspillet, når man tænker på, hvor alvorlig en sygdom det er. Karen gjorde det også fint. Jeg tror mere, det var selve historierne – det blev lidt intetsigende for mig.

Stine: Ja, Karens historie var for rodet.  Måske at hendes historie ville have udfoldet sig bedre, hvis vi havde fået det visuelle med? (Info: Vi så desværre filmen i en dårlig kvalitet på grund af vanskeligheder med teknikken til premieren.)

Sissel: Ja, min oplevelse er ret præget af de ringe fremvisningsforhold.

7552730-andet

Signe: Kunne filmen have fungeret bedre, hvis man kun havde fokuseret på én af historierne? Og så fået mere “kød på” og mindre overflade/roderi?

Stine: Ja, for min skyld kunne jeg godt have nøjes med historien om skabshomoen.
Det var klart mest interessant!

Signe: Den var altså også virkelig fint fortalt. Og Thomas Ernst skal man ikke kimse af heller.

Stine: Men egentlig har jeg sympati for Elmers projekt. Fedt at se noget radikalt anderledes i dansk film. At det så ikke lykkedes helt er en anden sag.

Signe: Jeg er enig, Stine

Sissel: Hm, jeg kan egentlig ret godt lide ideen med en multiplot historie, jeg synes bare ikke det blev markant nok eller at historierne hang sammen.

Stine: Nej, at Sarah Grünewalds karakter var limen, der klistrede historierne sammen, var lidt søgt.

81541-1920x876crop0

Signe: Hvordan skal Sarah Grünevals karakter egentlig tolkes?

Stine: Det ved jeg ikke helt – synes som sagt det virkede søgt.

Sissel: Det er også der jeg bl.a. synes historien halter.

Signe: Og havde hun ikke MEGET blå øjne…som i bevidst overnaturlige. Er hun en slags engel-figur – i hvert fald i scenen på hospitalet? Men i Karens historie var hun vel nærmere en djævel?

Stine: Eller så er hun bare pisse flot IRL :)

Signe: DET er hun under alle omstændigheder

Stine: Men jo hun kom jo næsten svævende ind i scenen på caféen.

Sissel: Ja, jeg tænkte også over, om hun skulle ses som en mere symbolsk karakter. Men jeg synes stadig ikke det hang sammen.

Stine: Nå, men hvad er dommen piger?

Signe: Jeg ville nok give den 3 knuckles – for ideen og Uffe!

Stine: Jeg siger også 3 knuckles af samme grund som Signe. Og med håbet om, at den er federe at se i en ordentlig kvalitet.

Sissel: Det bliver 2 knuckles fra mig. Jeg synes ikke rigtig den gav mig noget, ud over Uffe. Det hele blev lidt for tænkt uden rigtig at være interessant.

4 kommentarer

 • Gitte

  Denne måde at lave anmeldelse på, fungerer virkelig fint:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Girls On Film

   Tak Gitte – fedt du synes det! Vi synes i hvert fald, at det var sjovt at gøre noget andet. Især når vi nu alle tre havde set filmen. :) KH Stine

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg kunne virkelig godt lide formen på anmeldelsen. Den gav plads til flere vinkler og nuancer!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sissel

   Godt at høre at det fungerede efter hensigten, Heidi. Det må vi overveje at gøre igen.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kager kager kager