Film og TV Q&A med Fierce og Fattig

Throwback Thursday: I Want My MTV…

The-Real-World-New-York

…lød det i en reklame for i 1980’erne, da amerikanske MTV blev lanceret som en musikkanal rettet mod de unge. I provinsbyen Brædstrup, hvor jeg voksede op, kom MTV til den lokale antenneforening i midten af 1990’erne, og jeg var ovenud begejstret. Dengang dyrkede jeg nemlig boybandet Take That, og kanalen gav mig rig mulighed for at svælge i de fem engelske popdrenge.

Selvom MTV startede som en dedikeret musikkanal, har den faktisk været frontløber for realitygenren. Allerede i 1992 lancerede kanalen nemlig realityshowet The Real World, hvor en gruppe forskellige unge flytter ind i den samme lejlighed eller hus, mens kameraerne følger dem. Første sæson foregik i New York, og jeg var helt vild med castet og ikke mindst deres fede lejlighed i SOHO. The Real World blev produceret frem til 2008.

I 00’erne blev jeg bidt af realityserien Laguna Beach: The Real Orange County og efterfølgerne The Hills og The City, der centrerer sig om de unge, smukke og rige i Los Angeles. Vi har tidligere haft henholdsvis Lauren Conrad (Laguna Beach og The Hills) og Whitney Port (The Hills og The City) som ugens girl crush her på bloggen.

MTV er i dag mere en underholdningskanal end en musikkanal, og den formår da også at være med til at forny genren gang på gang. Signe har eksempelvis tidligere skrevet begejstret om det nye realityshow Are You The One?.

Ser I MTV eller har I gode MTV-minder som mig?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Film og TV Q&A med Fierce og Fattig