My Silver Lining

Film/serie-nødhjælp: Hvilke gør dig glad?

sex-and-the-city-opening-credits-carrie-bradshaw-14407403-1064-800Jeg er meget glad for musik, og jeg bruger ofte musik til at forstærke mit humør, eller for det meste bare til at gøre det bedre. Sådan har jeg det også med serier og film. Nogle gange er det bare virkelig rart at forsvinde ind i en fiktiv verden eller gense sin yndlingsfilm eller serie og glemme verden for en stund. Eksempelvis når man ligger på sofaen og er lidt søndagsdepri (læs: tømmermændsramt).

Sex and the City, som vist er på de fleste mænds hadeliste (undskyld mandlige læsere), må jeg fremhæve som én af de bedste serier til at booste mit humør. Serien har hjulpet mig i mange nederen tømmermænds/single-stunder. Da jeg boede i Aarhus for en del år tilbage var min Sex and the City-box da også på heavy rotation mellem mine tre kvindelige roommates og mig, så jeg gætter på, at mange piger har det sådan med den serie. Har jeg ret?

Okay, nu bliver jeg endnu mere tøset. Den ultimative trøstefilm for mig er Clueless! Jeg ved ikke, hvor mange gange jeg har set den film, men det er pinligt mange. Der er simpelthen så fede citater i den film. For eksempel:

Tai: Do you think she’s pretty?
Cher: No, she’s a full-on Monet.
Tai: What’s a monet?
Cher: It’s like a painting, see? From far away, it’s OK, but up close, it’s a big old mess.

Det er fantastisk! Jeg tror aldrig, jeg bliver træt af den. Og hvor pæn var Alicia Silverstone ikke lige?

Hvilke serier og film får dig i godt humør?

14 kommentarer

 • lovisen

  Nu er jeg vist lidt ældre end jer, men min ultimative tøsefilm, og nok den film jeg har set flest gange er Thelma & Louise – jeg elsker den film….Er nok ikke helt skarp på replikkerne mere, men dengang hvor hver søndag var på sofaen med tømmmermænd og T & L, der kunne jeg stort set hele filmen.
  SATC er også helt klart en favorit hos mig, og set rigtig mange gange :)
  Skal jeg vælge noget af det nyere til at få humøret op, må det blive Modern Family som jeg griner højlydt af, og ellers Derek som bare er fantastisk. Vanvittig sjov, og simpelthen så hjertevarm at tårene triller ned af kinderne :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Louise. Jeg ved ikke hvor meget ældre du er, men jeg kan også rigtig godt lide Thelma & Louise. Dog synes jeg den er en smule sørgelig – i hvert fald til slut :). Modern Family tror jeg også jeg skal se noget mere – Derek har til gengæld ikke rigtig fanget mig :). KH Stine

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille S

  ALTID SATC! Der er jo en episode til enhver begivenhed i ens liv! Genkendelighedens glæde virker også altid.. “åh det er det afsnit med… det er så godt” :)
  Jeg har det også lidt sådan med Venner, dem kan man se igen og igen og de er lige hyggelige.
  “Amélie” er nok den film, som altid kan gøre en grå dag god igen. Det samme med “Midnight in paris”. Det må være min store kærlighed til Paris der spiller ind her… :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Vi er på samme side Pernille. Tror jeg er ved at drive mine venner til vanvid med alle mine SATC referencer ;). Uh du fik mig helt til at tænke på en anden Woody Allen film. Nemlig “Vicky Christina Barcelona” – den er også god til humøret :). KH Stine

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jarlen

  ROCKY!!!!! og her er det ligemeget om det er Rocky 1-5 eller Rocky Balboa filmen, bare der kommer Rocky fanfare i filmen, så stiger mit humør 200%. Så måske er det faktisk mere musikken i filmen end selve filmen.

  Er humøret fuldstændig væk og troen på samfundet ligeså – så er “The Blind Side” også en god feel good film.

  Serier som forbedre mit humør er: Friends, The Big Bang Theory, M.A.S.H og White Collar

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fedt Jarlen – og cool med et mandeinput. Er glad for jeg ikke skræmte alle væk med mit indlæg ;). Mange år siden jeg har set Rocky godt nok – måske skal den genses. KH Stine

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nikoline

  Er så enig, Sex And The City kan altid få ens humør op – og hvem drømmer ikke om en tilværelse som deres? Min absolutte yndlingsserie at se, når det depri humør rammer mig værst, må være Friends. En sand vinder for mig, som altid gør mig i godt humør igen, og som jeg kan se om og om og om, lige meget hvilket humør jeg er i – nogen gange er det rart at vide, at man ikke er den eneste som syntes at livet bare ikke køre som man gerne vil have det ;-)

  Knus Nikoline
  grey-shadow.blogspot.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Nikoline. Friends er også en klassiker. Tror snart jeg kan de afsnit udenad :) KH Stine

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har lige genset sæson 1 og 2 af New Girl. Det er kommet bag på mig, begge gange, hvor sjovt og dejligt jeg synes det er.. Og Nick <3 Åh!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Sofie. Åh jeg er aldrig rigtig blevet bidt af New Girl selvom jeg ellers er vild med Zooey Deschanel. Måske jeg skal give den endnu en chance :). KH Stine

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Det er så dejligt med serier og film som kan løfte ens humør! Som den anden Sofie synes jeg også New Girl er fantastisk, og ellers er How I Met Your Mother altid et hit hos mig (:

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • stine

  Er nok en af de få piger, der ikke har SATC som hendes go-to serie for et humørboost. Tværtimod kan jeg blive utrolig tvær af den serie. Det irriterer mig helt vildt hvor dårlig en veninde Carrie egentligt er og derfor holder jeg mig langt væk fra den.
  I nød er det serien Friday Night Lights der virkelig kan få vendt mit humør. Åh hvor er det en fantastisk serie. Man kan ikke andet end at holde af karakterene og Matt især går rent ind.
  Ynglings filmen der altid kan give mig et smil på læben er The Intouchables. Sikke en livsbekræftende film.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Stine. Carrie kan faktisk være lidt irriterende -det har du ret i. Jeg tror jeg skal se Friday Night Lights – det er én af de serier jeg ikke har fået tjekket rigtigt ud endnu. Tak for tippet :). KH Stine

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Oooh, altid SATC, Friends, Will & Grace – og HIMYM :D Men tager lige en pause fra HIMYM, da jeg lige skal komme mig over, at den er slut…

  Af film kan jeg altid se Disneyfilm, Hayao Miyazaki-film, Prinsesse eller ej (både 1 og 2…) og en masse andet! Åhha, bare i det hele taget romantiske komedier ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

My Silver Lining