Audition tapes

Børneskuespillere på dansk

image

Jeg har før rundet temaet børneskuespillere og blandt andet erklæret min kærlighed til verdens sødeste Ray Boyd fra Jerry Maguire (spillet af Jonathan Lipnicki). Men man behøver hverken kigge langt tilbage i filmhistorien eller for den sags skyld til udlandet for at finde rørende præstationer af børn.

Dansk film har præsteret nogle glimrende eksempler selv – senest blev jeg yderst begejstret for Sofus Rønnov, der spiller Noa, i Pernille Fisher Christensens fine film En du elsker.

image

Men endnu stærkere i min erindring står Gustav Fischer Kjærulffs præstation som Martin i Vinterbergs fantastiske Submarino og ikke mindst Magnus Rygaard og William Jøhnk Nielsen i Susanne Biers oscarvinder Hævnen. Sidstnævnte genså jeg i fjerneren (dældylenme længe siden, jeg har set en HEL film på tv) i torsdags, og det er – in my opinion – stadig en glimrende film. Ikke mindst takket være de to drenge!

image

Hvilke (danske) børneskuespillere har bidt sig fast i jeres erindring?

Image credit: Nordisk Film og BT

4 kommentarer

 • Anne

  Pelle Falk Krusbæk i den oscarvindende kortfilm “Helium”
  Han er simpelthen fantastisk – tænk at kunne spille så overbevisende i en alder af 6 år!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille S

  Drengene fra “Hævnen” husker jeg nok også bedst – og som nogle af de bedste danske barneskuespillere jeg længe har set.
  Desværre (må man overhovedet ytre denne holdning…!?) så synes jeg nemlig ofte, at danske børneskuespillere spiller.. knapt så godt. De efterlader i hvert fald ofte en del i forhold til amerikanske børneskuespillere, hvis jeg må være ærlig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Selvfølgelig må man ytre den holdning – personligt synes jeg bare, vi har mange gode eksempler på fine præstationer, når man tænker på, hvor lille et land vi trods alt stadig er. KH Signe

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Psyko-kid i Hævnen gjorde også et KÆMPE indtryk på mig – og Sofus i En du elsker var jeg også imponeret over.. Jeg erindrer ikke umiddelbart andre danske børn der har gjort indtryk, men jeg så Mud forleden og var MEGA-imponeret over knægten der spiller Ellis..!
  Dog tror jeg også, at man nemmere lader sig imponere af børneskuespillere, netop fordi de ér så’n nogle små størrelser.. Dog synes jeg sjældent at disse børneskuespillere “holder” i længden.. Men måske er det bare fordi jeg ikke holder godt nok øje :)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Audition tapes