Gæsteblogger: CPH PIX med en mands øjne

The Grand Budapest Hotel

grand-budapest-hotel

The Grand Budapest Hotel er i sandhed en klassisk Wes Anderson film med lige dele komik, skæve karakterer og en detaljerigdom, der overgår mange andre film. Det er altid et festfyrværkeri for øjnene at se en af hans film, og denne var bestemt ingen undtagelse. Jeg sad og frydede mig over hver eneste nøje udtænkte detalje i scenografi, replikker og scener filmen igennem.

Historien i sig selv er ret simpel, men bindes smukt sammen af de førnævnte særegne karakterer. Alene persongalleriet i filmen får mit hjerte til at slå et ekstra slag. Ralph Fiennes som den højt respekterede, kvindebegærende hotelbestyrer, Mr. Gustave. Tony Revolori som assistenten Zero Mustafa og den henrivende Saoirse Ronan som Agatha, hvis hjerte han vinder. Willem Dafoe er ligeledes genial som den ondsindede, knoerknækkende Jopling. Mathieu Amalric, Jason Schwartzman, Adrien Brody, Jeff Goldblum, Edward Norton, jeg ved ikke, hvor jeg skal stoppe. Men åh, hvor ville jeg dog have elsket, hvis Bill Murray og Tilda Swintons karakterer havde været lidt mere fremtrædende i filmen.

screenplay

Med en film så detaljerig og magisk som The Grand Budapest Hotel, er det altid interessant, at dykke lidt længere ned i lagene bag filmen. Alle de tanker, der må være gået gennem hovedet på Wes Anderson og de mange andre involverede, da filmen blev til. Så udover at glæde mig til at gense filmen, når den kommer på DVD, glæder jeg mig ligeså meget til at kværne alt det ekstramateriale, der forhåbentlig er at finde der. Men imens vi venter på DVD’en, kan I jo starte med at se lidt behind the scenes om byen Görlitz, hvor filmen blev optaget her eller hvordan selve hotellet blev skabt lige her.

grand-budapest

Der er ingen tvivl om, at jeg vil anbefale jer at bruge en aften i selskab med alle disse karakterer, der pænt pakket ind i Andersons helt perfekt ejendommelige univers, udgør The Grand Budapest Hotel. Jeg giver derfor filmen fem stjerner.

Foto credit: The Grand Budapest Hotel / FoxSearchlight

2 kommentarer

  • Manja Hansen

    Jeg så filmen i går aftes og synes også, at den er noget så fin! Poetisk, skør, sjov og så alle de dejlige skuespillere. Jeg skal helt sikkert se den igen, for at fordybe mig i alle detaljer og finurligheder. Gik ind for at se den med en anelse skepsis, kom begejstret ud igen :-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Dejligt du havde en positiv oplevelse med filmen, Manja:) Jeg var også selv meget begejstret for den. mvh Sissel / Girls On Film

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gæsteblogger: CPH PIX med en mands øjne