SPOT Film: Interaktiv koncertoplevelse og gratis film

It’s Real

71SBv+9bhLL._SL1100_

På det seneste har jeg gravet lidt dybere i samlingen af dokumentarfilm på Netflix, hvor der gemmer sig mange interessante af slagsen. Min erfaring er, at man med dokumentarer aldrig rigtig ved hvad man kan forvente. Med mindre det for eksempel er en instruktør som Michael Moore man har med at gøre, der oftest kører den socialkritiske og politiske stil. Men det er også en af de ting, der kan være med til at gøre en dokumentarfilm interessant – man ved aldrig helt hvad man lukker op for.

Jeg faldt over to film, Pageant og Bronies, der viste sig at være både interessante og underholdende. De to film deler en vis lighed, idet  de begge handler om nichegrupper i et amerikansk samfund, der ellers kan være meget konservativt, og det er en problematik, der tages op i begge film.

345472_com_pageantphoto

I Pageant følger vi fem homoseksuelle mænd, der deltager i den årlige konkurrence om titlen som Miss Gay America. Forestil jer en forsamling af 52 mænd, der med falske øjenvipper, uanede mængder makeup og kjoler, der får selv den mest glimmerglade pige til at gispe efter vejret, har sat næsen op efter at vinde kronen. Der er dømt bitch fight for alle pengene. Ud over at det er en fin film om at kæmpe for at opnå sine drømme, så giver den en rigtig interessant indsigt i en del af en homeseksuel kultur, som jeg ikke kendte til. 

bronies

Bronies handler om fænomenet af samme navn, der dækker over en sammenslutning af voksne mennesker, der alle er fans af My Little Pony. Og allerede der tænker I nok, what?!? Ja, den er god nok. Voksne mænd, der synes af de små gummiheste er helt fantastiske. Men før I dømmer dem (ligesom jeg gjorde), så synes jeg I skal give filmen en chance.

Den lukker op for en ret fantastisk verden, der på ingen måde er så forstyrret som man skulle tro, og jeg sad tilbage med et stort smil på læben (og en del klogere), da rulleteksterne gled over skærmen.

bronies

Begge film kan ses på netflix.

4 kommentarer

 • Sofie

  Jeg har veninder som er vilde med serien om My Little Pony, og dem har jeg godt nok også rystet på hovedet af ;) Men det kan da være jeg lige skulle tjekke Bronies ud så jeg er lidt mere forstående næste gang jeg ser dem ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ann

  Fedt indlæg! Jeg siddet tit og kan ikke bestemme mig – det er ofte uoverskueligt at bestemme sig for en film eller andet på Netflix. Jeg må klart tjekke disse ud – men i aften skal jeg se “Vores mødre, vores fædre” om nogle unge tyskeres skæbne under 2. verdenskrig. Har I set den? Den virker rigtig god. Barsk, (som den slags ofte er) men god.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak, Ann :) Ja, jeg har ofte samme problem, så anbefalinger er altid rart. Åh, du skal virkelig glæde dig til Vores mødre, vores fædre! Jeg så de to sidste afsnit i går, og det er virkelig en god mini-serie!!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SPOT Film: Interaktiv koncertoplevelse og gratis film