Retur til Nangijala

3 x Kevin Spacey

image

I er sikkert rigtig mange, der allerede HAR set House Of Cards S.2 færdig – men det har jeg ikke (endnu). Det gode ved at være bagud er, at man har alt det fede til gode! Og ikke mindst at man har meget mere Kevin Spacey til gode. Spacey har altid været en af mine favoritskuespillere, og han formår vitterligt at stjæle billedet i alt, han medvirker i. Nuvel, Robin Wright giver ham kamp til stregen i House of Cards, og samspillet de to imellem er knivskarpt (og ikke mindst er deres roller vanvittigt godt skrevet!)

Foruden Netflix-baskeren, så elsker jeg også Kevin Spacey i:

image

1) American Beauty. Jeg er SÅ VILD med Sam Mendes’ Oscarvinder fra 1999, og faktisk er den – måske lidt overraskende for jer- på min top 5 liste over ultimative yndlingsfilm. Spacey spiller her den desillusionerede Lester Burnham, der har fået nok af sit småborgerlige liv med rosenbuske og falsk familieidyl. Med hovedet under armen, stiv pik og håret tilbage bestemmer Lester sig for at ændre kurs, og vi følger på smukkeste vis hans – og familiens – bittersøde deroute.

image

2) Se7en. I know, I know – jeg nævner ALTID Se7en! Men det har den dælme også fortjent. Filmen var tilmed begyndelsen på Spaceys og Finchers bekendtskab, og de to må siges at være et glimrende makkerpar (I ved det jo sikkert, men Fincher har både instrueret de to første afsnit i House Of Cards S.1 og er producer på serien). I Se7en medvirker Spacey i princippet ikke særligt meget rent fysisk, men alligevel er han – også i bogstaveligste forstand- den, der sætter dagsordenen. Jeg får stadig kuldegysninger blot ved tanken om filmens dybt gennemførte plot og Spaceys væmmelige karakter John Doe.

image

3) The Usual Suspects. Det er ligesom ikke til at komme udenom ny-klassikeren her, når man taler Kevin Spacey. Filmen sendte for alvor Spacey ind på stjernehimlen og hans uforglemmelige rolle som krøblingen (yeah right!) Roger “Verbal” Kint, der fortjent gav ham hans første Oscar (han fik også en for American Beauty), vil uden tvivl gå over i historien. Spacey formår virkelig at spille på sit alsidige register i Bryan Singers perle af en film, og man kan ikke undgå at sidde måbende tilbage ved filmens slutning. Heller ikke selvom man har set den adskillige gange før!

Hvilken Spacey-film er DIN favorit?

Picture Credit: IMDb

I just love Kevin Spacey! Here are 3 of my favourite Spacey movies. Which one do you prefer?

4 kommentarer

  • Pernille S

    Ud over House of Cards, som jeg virkelig e-l-s-k-e-r, så er Spacey også fantastisk i American Beauty, som også er en af mine all-time favorite movies. Filmen er i sig selv genial, men var nok aldrig blevet SÅ genial, hvis ikke Spacey havde haft hovedrollen. State of the art!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

    Shit, jeg kan slet ikke huske at det er Spacey der er bad guy i Se7en! Jeg fik filmen i samlingen for et lille års tid siden, men har slet ikke fået genset den endnu.. Det bør der straks gøres noget ved..!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Retur til Nangijala