Så er det tid til Bodilprisen

The Dreamers

the-dreamers-2003-05-g

Bernardo Bertoluccis film The Dreamers om en ung amerikansk studerende i Paris, der former et helt specielt venskab med et fransk søskendepar, er en af de film jeg er vendt tilbage til igen og igen.

Den indfanger 1960’ernes tidsånd og det ungdomsrevolutionære Paris på en fantastisk måde samtidig med, at filmens tre hovedroller er filmnørder af karat. De tester konstant hinandens filmiske paratviden, og historien bindes fint sammen af deres leg med og referencer til filmhistorien.

936full-the-dreamers-screenshot

Som titlen påpeger, handler filmen om tre drømmere. De drømmer sig ind i filmens verden, når problemerne i den virkelig verden presser sig på. Jeg er vild med scenen, hvor billederne nedenunder stammer fra, hvor filmens tre hovedpersoner, Theo, Isabelle og Matthew, udspiller samme scene på Louvre som Franz, Arthur, and Odile gør i Jean-Luc Godards Bande à part. Ja, det er sådan noget der varmer mit lille filmnørdehjerte.

1LeonardImage3Bande-à-part01

Se filmens trailer her

Foto credit: alle billeder er fra The Dreamers (2003) samt Bande à part (1964).

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så er det tid til Bodilprisen